cocarevetlla-300x192

La festa del solstici d’estiu té quelcom inexplicable que ens atrapa màgicament i ens connecta amb l’origen pagà de la celebració, quan els pagesos adoraven el sol amb motiu del canvi de cicle. Les fogueres enlluernen la nit al compàs d’una disbauxa que guarnim amb cava, coca i petards. A Esplugues se’ns dóna bé això de festejar, així que, com cada juny, tenim diverses revetlles per escollir, fins a un total de cinc, organitzades per les associacions de veïns i veïnes i altres entitats que estaran encantades de compartir amb vosaltres una vetllada tan especial.

Per la tarda, i seguint la tradició i la cultura dels Països Catalans, els membres del Centre Excursionista d’Esplugues (CEE)–Espluga Viva ens duran un esqueix del foc del cim del Canigó, després d’haver ascendit els seus 2.784 metres d’alçada el dia abans. Aquest acte ens remunta als seus orígens, el 1955, quan Francesc Pujades, inspirat pel poema de mossèn Cinto Verdaguer, va tenir la iniciativa d’encendre els Focs de Sant Joan a la pica d’aquesta muntanya i des d’allà va distribuir la flama per tots els racons de Catalunya.

L’esforç del CEE paga la pena, perquè s’encarregarà d’emular a Pujades repartint l’esperit del foc per tota la comarca i d’encendre la gran foguera del parc Pou d’en Fèlix, en companyia del Ball de Diables Infantil d’Esplugues, la Colla de Castellers i els infants de l’Agrupament Escolta Espluga Viva. Quan caigui la nit, sota la llum de la flama, es llegirà el manifest i començaran a sonar les tonades de la Muixeranga que us faran sentir l’emoció a flor de pell.

A partir d’aquest moment, les revetlles començaran als barris de la ciutat:

Revetlla de l’ACAE (Can Clota) Revetlla de L’Avenç (Centre) Revetlla de Can Clota Revetlla de La Plana Revetlla de Can Vidalet
21.30 h. Local de l’ACAE (c. Josep Anselm Clavé, 90).Organitza: Asociación Cultural Andaluza d’Esplugues 21.30 h.  Sopar i revetlla23 h. Ball amb orquestra1 h. Música Dj

Pista de L’Avenç

Organitza: L’Avenç Centre Cultural

23 h. Discoteca mòbilPlaça del TaxiOrganitza: AV de Can Clota 23 h. Ball amb orquestraRambla del CarmeOrganitza: AV de la Plana 23 h . Ball amb orquestraPlaça MacaelOrganitza: Centro Aragonés de Esplugues i Centro Cultural Andaluz Plaza Macael

No oblideu, tanmateix, que per gaudir plenament de la festa cal prendre certes precaucions. A continuació us deixem un parell d’enllaços amb recomanacions de la Generalitat:

Consells per a la compra i conservació de les coques de Sant Joan Revetlles amb precaució

Font: esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.