Acords del Ple municipal de juny del 2013

20130621-134811.jpg

Manteniment dels preus públics per al proper curs

[Ajuntament] El Ple municipal de juny, habitualment, és quan es revisen els preus públics de molts serveis de cara al curs 2013- 2014. En aquesta ocasió, la gran majoria de preus no només es mantenen (escoles bressol, Escola de Música, acti- vitats a la piscina del CEM La Plana…), sinó que, a més, es van aprovar ajudes més amples per accedir a una plaça d’escola bressol municipal.
Més bonificacions per accedir a les escoles bressol municipals.

El preu públic per plaça es manté en 114 euros mensuals, tot i que de cara al curs vinent s’ampliaran els serveis i els horaris. “Les escoles bressol municipals d’Esplugues són les més econòmiques, per sota fins i tot de les de la Generalitat, i les que més ajudes donen”, va dir el portaveu del grup del PSC, Enric Giner. A més, les bonificacions, que el curs passat cobrien fins al 65% del preu, s’ampliaran al 80% per a les famílies més necessitades (les que tinguin ingressos per sota del 45% de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, que és de 7.967,73 euros anuals). També hi haurà bonificacions del 65, 45, 25 i 15%, en funció dels ingressos, sempre per sota de l’IRSC.
Els únics preus públics que es van modificar van ser el del servei de guarda d’infants Minuts Menuts Municipal –per a infants entre 4 mesos i 5 anys–, que s’apuja a 2 euros per hora després que la Generalitat hagi deixat de subven- cionar-ho, i els dels objectes culturals que es venen al Museu.

Tots els grups van felicitar-se per l’acord. “On no hi arriben altres administracions, la més propera, l’Ajuntament, ofereix ajudes a qui més ho necessita”, va dir Marcos Sánchez, del PPC. “Elimina discrecionalitats i evita que els ciutadans pidolin a l’Administració”, va destacar Albert Comellas, de CiU. Lídia Ibáñez, d’ICV, va subratllar la seva satisfacció “perquè hi haurà més famílies que es beneficiaran” i va demanar al govern municipal que, igual que Minuts Menuts, mantingui el programa ‘Cap nen sense saber nedar’ (l’alcaldessa, Pilar Díaz, va respondre que es mantindria però reformulant el servei, mitjançant ajudes per a les famílies amb menys ingressos). Jordi Figueras, de ERC, també va donar suport al sistema de tarifació social.

Reclamació a la Generalitat per desencallar la Llei de Barris a Can Vidalet

El Ple municipal va aprovar la proposició ciutadana presentada per l’AVV Can Vidalet reclamant a la Generalitat la continuació del Pla de Millora Integral de Can Vidalet, inclòs a la Llei de Barris ara paralitzada, i el pagament del prop de milió i mig d’euros que deu a l’Ajuntament per portar a terme les accions urbanístiques i socials previstes al pla. PSC, PPC, ICV i ERC li van donar suport, mentre que CiU es va abstenir.

Moció en defensa de la unitat del Baix Llobregat

També es va aprovar una moció presentada conjuntament per PSC, CiU, ICV i ERC en defensa de la unitat del Baix Llobregat, en la línia de la declaració conjunta realitzada recentment pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat. El document defensa la integritat territorial d’una comarca que es veu amenaçada per les reformes de l’Administració pública. El text defensa el manteniment de la unitat del territori i recorda que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d’una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el govern català, entre les que es troba la prestació de serveis d’atenció a les per- sones i de promoció econòmica, social i territorial. El PPC es va abstenir.
D’altra banda, es va desestimar la moció d’ERC per reconsiderar la implantació d’un megaoutlet a Viladecans. PSC, PPC i CiU van votar en contra, argumentant que no es volien envair competències d’un altre municipi. ERC i ICV, que va donar suport a la moció, van dir que es tracta d’un projecte que perjudica el comerç local de tota la comarca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.