Cal que la Generalitat pagui als ajuntaments
Cal que la Generalitat pagui als ajuntamentsLa situació financera dels ajuntaments sempre ha estat una assignatura pendent des de la recuperació de la democràcia. Durant els darrers 32 anys, les arques municipals han estat assumint, amb recursos propis, competències autonòmiques o estatals amb l’objectiu de construir uns municipis amb equipaments, amb espais d’esbarjo, amb serveis socials i amb seguretat. Sense que tingués la recompensa d’un millor finançament, malgrat les constants reivindicacions del món municipal.
Per això, ara, en un context d’una severa crisi econòmica, la situació es torna dramàtica. Sobretot quan, a la reducció de recursos propis, hem d’afegir els impagaments de serveis compromesos per part de la Generalitat. Només amb l’Ajuntament d’Esplugues, el govern autonòmic acumula un deute de 5,5 milions d’euros. Xifra que amb el conjunt d’institucions locals de la comarca puja a 90 milions d’euros.
Amb això, s’estan posant en risc avenços tan significatius com l’adequació urbanística i social dels barris més deprimits, les places d’escoles bressol municipals, l’ensenyament artístic municipal, les beques de menjador i els programes de formació ocupacional, entre altres accions de cohesió social. Precisament ara, quan calen més esforços que mai per garantir aquesta cohesió social, no podem deixar desatesos serveis demandats per les famílies amb menys recursos i pels col·lectius amb més necessitats de la comarca.
Per tot això, resulta del tot urgent un compromís ferm per part de la Generalitat perquè pagui allò que ens deu, i un calendari per fer efectiva aquesta liquidació. No és una qüestió política. És una necessitat –que requereix que totes les administracions anem de la mà– per continuar satisfent les demandes i les necessitats de la nostra ciutadania. Pilar Díaz (Alcald. d’Esplugues de Llob.) [el-far.com]

One Thought on “Cal que la Generalitat pagui als ajuntaments”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.