Acords del Ple municipal d’abril del 2013

20130419-104650.jpg

L’Ajuntament dóna suport a la ILP sobre la Renda Garantida de Ciutadania

El Ple va aprovar una moció promoguda pel PSC, i a la qual es van sumar també ICV-EUiA i ERC, que demana la re- forma urgent de la Renda Mínima d’Inserció perquè puguin accedir a aquesta prestació “totes les persones aturades sense prestació ni recursos” i perquè “torni a ser un dret no condicionat a disponibilitat pressupostària”, en referèn- cia als canvis efectuats pel govern de la Generalitat des de 2011 que “han deixat fora moltes persones i famílies”. El text també recull donar suport a la recollida de signatures per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que reguli la Renda Garantida de Ciutadania.

Contra l’impagament de la despesa farmacèutica

També es va aprovar una moció presentada pel PSC sobre l’impagament de la despesa farmacèutica per part del Catsalut, que sumat a les “retallades de preus i marges de beneficis, ha deixat el sector de les oficines de farmàcia en una situació molt propera al col·lapse”. El text, que va tenir també el suport d’ICV, insta la Generalitat a convocar la Mesa del Medicament de Catalunya per fixar prioritats en aquest terreny i demana a l’Estat una partida finalista. PPC i CiU van votar en contra, mentre que ERC es va abstenir.

Suport a la Setmana de lluita per l’educació pública

PSC, ICV i ERC van presentar un moció per donar suport a la Setmana de lluita per l’educació pública convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) en contra de les retallades i de la nova llei educativa, la LOMCE. PPC i CiU van votar en contra.

Reconeixement dels valors socials dels castellers

El Ple també va donar suport de forma unànime a la proposta ciutadana de la Colla de Castellers d’Esplugues que demanava l’adhesió de l’Ajuntament al document Els valors socials del fet casteller, de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Valors com el treball en equip, la cooperació, el respecte mutu, la cohesió i integració so- cial, la solidaritat, el compromís i l’esperit de superació que “es fa molt difícil de trobar aplegats en una sola activitat associativa”, assenyala el document.

Desestimada una proposta per retirar les noves àrees verdes i zones blaves de Can Vidalet

El Plenari va desestimar una proposta ciutadana que va defensar una veïna de Can Vidalet, Laura Casado, en nom de 254 persones, demanant la retirada de les noves places d’estacionament regulat (àrea verda i zona blava) implantades al barri perquè, segons aquestes persones, suposa una nova despesa per al veïnat que es mou amb cotxe i no aporta beneficis. Tots els grups polítics es van mostrar d’acord amb aquest sistema per permetre la rotació de vehicles, po- sant com a exemple l’èxit a altres barris de la ciutat, tot i que ICV va donar suport a la proposta i ERC es va abstenir al·legant, tots dos grups, que no es va informar prou al conjunt del barri. PSC, PPC i CiU van votar en contra, argu- mentant que hi ha altres persones del barri que sí que ho demanaven, per la pressió de vehicles de l’Hospitalet, i que la implantació està en una fase experimental, que cal veure com afecta.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.