25N

El divendres 25 de novembre, Esplugues convoca la ciutadania a sortir al carrer per reivindicar el Dia Internacional Contra la Violència Masclista. La jornada servirà per dir prou a la violència contra les dones, que a Espanya es manifesta, en els casos més greus, amb un assassinat per violència masclista cada cinc dies. Esplugues va patir el passat 15 de setembre un d’aquests crims per violència masclista en la persona de Flori M., que va morir assassinada a mans de la seva exparella.

Per tot això i per convidar a la societat a la reflexió i a lluitar per una societat igualitària entre dones i homes, se celebraran diverses activitats que arrencaran a les 12 hores davant la Casa Consistorial amb la lectura del Manifest Contra la Violència Masclista.

2a edició de Sabates Vermelles

A la tarda del mateix divendres se celebrarà la iniciativa Sabates Vermelles, una obra d’art públic que denuncia la violència masclista, inspirada per la mexicana Elina Chauvet, que es va fer per primer cop a Esplugues el 2015.

A partir de les 18 hores, a la plaça de Santa Magdalena, es començaran a rebre i a exposar les sabates vermelles reunides per les entitats i la ciutadania. A les 19 hores, començarà l’acte reivindicatiu amb la lectura del manifest, la projecció del curtmetratge Una vez, de Sonia Madrid i Maria Guerra, una lectura de joves i una lectura de l’Associació de Dones d’Esplugues.

Recollida i pintada de sabates

Les sabates es poden anar a portar i pintar el dimecres 23 o el dijous 24 de novembre a tres punts del municipi:Centre d’Informació i Recursos per a Dones Vil·la Pepita (c. Sant Francesc Xavier, 1, dijous de 10 a 13 h i de 16 a 18 h), Associació de Dones del Gall (c. Josep Argemí, 48-52, dimecres de 17 a 18.30 h) i Associació de Dones El Taller – Can Vidalet (Rbla. Verge de la Mercè, 1, dijous de 17 a 19 h)L’Associació de Dones de La Plana va fer la pintada i recollida de sabates el dimarts 22.

També es convida la ciutadania a penjar sabates vermelles a finestres i balcons durant aquests dies previs a la jornada reivindicativa, abans de dur-les el divendres 25 al punt de celebració de pl. Santa Magdalena.

Fotos contra els micromasclismes i feminicidis

A més, l’associació DIAS (Desenvolupament, Inclusió i Acció Social) proposa enguany fer-se fotos contra els micromasclismes i feminicidis amb un marc de fotografies mòbil. També es repartiran xapes amb missatges reivindicatius.

Frases als passos de vianants

Per la seva banda, Esplujove ha proposat una nova acció al carrer: Trepitjant la violència masclista. Consistirà a pintar sobre passos de vianants de sis espais de la ciutat (davant l’Espai Jove Remolí, l’Oficina Jove d’Emancipació, l’Ajuntament i els instituts La Mallola, Joanot Martorell i Severo Ochoa) les frases No és no! i La violència és el recurs dels incapaços!. Les frases han sortit d’una cinquantena de propostes dels joves dels instituts i d’una votació final al Facebook de les deu finalistes.

També hi ha una exposició l’Espai jove Remolí (fins al 30 de novembre): La cenicienta que no quería comer perdices, sobre un conte il·lustrat de Nunila López Salamero i Myriam Camero Sierra. Al mateix espai, el dilluns 28 de novembre, es farà una sessió informativa del cicle Àgora de Gènere de l’associació DIAS: El masclisme avui dia.

Marxa de diumenge 27

Finalment, el diumenge 27 es farà la 4a Marxa Comarcal del Baix Llobregat contra la Violència Masclista,  amb la participació de 12 municipis. Les persones participants que vulguin sortir d’Esplugues s’hauran de trobar a les 10 del matí a la plaça Santa Magdalena, totes amb el mocador lila al coll. A les 12 h finalitzarà la marxa amb la celebració de l’acte central al parc de Torreblanca, a Sant Joan Despí.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.