La Festa Major petita es fa cada any més gran. El 2016, la diada de la patrona Santa Magdalena se celebrarà a Esplugues amb tres dies de ball, música, castells i foc, amb organització de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular i l’Ajuntament d’Esplugues.

Arriba la Festa Major 'petita' de Santa Magdalena

Divendres 22: Ginjoler i ofrenes a l’església

La celebració començarà divendres 22 amb l’Homenatge al Ginjoler (18 h, Casal de Cultura Robert Brillas), l’arbre que fa la fusta de la gralla. Pau Orriols, constructor d’instruments, farà el tradicional parlament. L’Esbart Vila d’Esplugues, amb música dels Ministrers de la Vila Nova, dedicaran el Ball del Ginjoler a l’arbre, símbol de la transmissió de cultura entre generacions.

Tot seguit tindran lloc els Balls Propis d’Esplugues. Amb direcció del músic i compositor espluguí Marcel Casellas, la Nova Cobla d’Esplugues interpretarà el Ball dels Nans, el Ball de Gegants, el Ball de Bastons (el Valset), el Ball Pla d’Esplugues, el Babau… També es farà l’entrada a la plaça dels Castellers d’Esplugues, i es ballarà la sardana Terra de gegants, oberta a la participació de tothom.

A continuació, el seguici d’entitats anirà des del Casal Robert Brillas fins a la parròquia de Santa Magdalena, on es faran la missa i les ofrenes (20.45 h), moltes en forma de ball, amb els Nans dels Capgrossos i el Nou dels Gegants, l’Ofrena a la Rosa d’Abril de l’Esbart Vila d’Esplugues, la dels Bastoners i l’emocionant pilar caminant dels castellers, que arriba fins a l’altar.

Després, fora de la parròquia, serà el torn del Ball de Diables, on Lucifer, la Diablessa i l’Arcàngel Sant Miquel discutiran a través del Ball Parlat i els seus Versots (21.15 h). Divendres, la festa la tancaran el Correbars (22 h) i elConcert Jove (23 h), a càrrec de Boc de Biterna.

Dissabte 23: Processó del Ferro

Un vermut concert (12.30 h), un dinar popular, concurs de postres i partides de cartes iniciaran la jornada festiva de dissabte als jardins del Casal de Cultura. Després, al vespre, la Processó del Ferro sortirà al carrer Montserrat (20 h) sota la llum de les torxes. Amb la música de Marcel Casellas, els Cargolins aixecaran un pilar caminant. La processó anirà fins a la plaça Pare Miquel d’Esplugues on es farà la Carretillada del Ball de Diables. La jornada de dissabte finalitza amb un sopar popular (22.30 h) seguit de ball amb l’Orquestra Allioli, davant de la parròquia.

Diumenge 24: Memorial David Carreras

A les 11 hores de diumenge comença la jornada festiva castellera als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas amb elMemorial David Carreras, fundador de la colla de Castellers d’Esplugues. Al vespre, Marcel Casellas presentarà el seu disc L’Aloja amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials (20 h, jardins de Can Tinturé). Deu intèrprets sobre l’escenari passaran de la sardana a la jota, del ball pla a la rumba, del jazz a la cobla. Una fusió rica i mediterrània per celebrar tot ballant la festa major petita més gran.

Homenatge a les Magdalenes

Aquest any es torna a celebrar l’homenatge de l’Ajuntament a les espluguines que comparteixen nom amb la patrona. Enguany es farà al claustre del monestir de Montsió. Serà divendres 22 a les 19 hores i hi haurà diverses sorpreses per a les convocades a la festa.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.