El cantant de Sau va morir-se el 13 de febrer de 1999 · Amb ell també acabava la història de SAU, que repassem en vídeos

Avui fa quinze anys que ens va deixar Carles Sabater, cantant de Sau.  Es va morir d’una aturada cardiorespiratòria, just després d’un concert a Vilafranca del Penedès, el primer de la ronda ‘XII’ que acabava de començar. Tenia trenta-sis anys, ja havia recollit molts èxits i havia esdevingut referent de tota una generació. Amb ell també acabava Sau, un dels grups més importants de la fornada del ‘rock català’, i que ha deixat himnes per a la posteritat, com ‘Boig per tu i ‘Tren de mitja nit’.

BIOGRAFIA

Carles Sabater va néixer el 21 de setembre de 1962, i va morir el 13 de febrer de 1999, a causa d’una aturada càrdio-respiratòria, en acabar un concert de rock a Vilafranca del Penedès.

En Carles ha estat un artista complet, ha fet vibrar milers i milers de catalans al capdavant de Sau, banda emblemàtica del rock català.

En el món de la televisió va ser presentador de programes i actor en sèries molt conegudes. També en el món del teatre va actuar en nombroses obres i en cinema són diverses les pel·lícules en que va participar.

Actualment se’l recorda amb admiració com artista i persona. El llegat que ens deixa no es pot oblidar…

Trajectòria de Sau

Carles Sabater i Pep Sala, l’altra meitat de Sau, es van conèixer a Vic durant l’enregistrament d’un programa pilot per a TV3 i van decidir muntar un grup. Podia haver quedat només en paraules, però el cas és que ho van fer, i l’any 1986 va néixer Sau, de la mà de Pep Sala, Carles Sabater i també Joan Capdevila. El gran salt el van fer el 1990 amb el disc ‘Quina nit’, que incloïa la cançó ‘Boig per tu’. El primer senzill, amb tot, va ser ‘És inútil continuar’, el videoclip del qual es va gravar durant un viatge per Santo Domigo i Nova York.

Cantant i també actor

El 13 de febrer de 1999 també va desaparèixer el Carles Sabater actor. Sabater també va desplegar els seus dots artístics en peces teatrals (‘Una jornada particular’, ‘Cyrano de Bergerac’), films (‘Gaudí’, en què interpretava el cèlebre arquitecte modernista), sèries televisives (‘Ara què, Xènia’, ‘El Compte Arnau’ i ‘Sitges’) i musicals (‘Tots dos’, amb Àngels Gonyalons, ‘Els pirates’, de la companyia Dagoll Dagom).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.