Xerrada: Els moviments socials al Baix Llobregat i els fons de la Fundació Utopia. #esplugues

IMG_1533.PNG
Els moviments socials al Baix Llobregat i els fons de la Fundació Utopia

Els moviments socials són agents i actors que fan servir l’acció col·lectiva per manifestar les seves propostes i reivindicacions. Al llarg de la història, han sorgit moviments socials de caire i signe divers. Els fons de la Fundació Utopia-Joan N. García Nieto d’Estudis Socials del Baix Llobregat apleguen, principalment, documentació que afecta els moviments sorgits des de la base, situats sobretot en una dinàmica de solidaritat.

La xerrada que proposem té com a finalitat exposar una anàlisi d’aquests moviments, a partir de documents existents a la Fundació, tot observant-los des d’una òptica interdisciplinar: sociològica, política i antropològica. Alhora, aquesta anàlisi és diacrònica, és a dir, s’estén al llarg del període que va des de finals del segle XIX fins mitjans el anys noranta del segle XX.

Emilio Palacios
Historiador

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.