“Urbanisme a la carta” i “Excel·lència en transparència”. #esplugues #tanatori

20140625-102933-37773291.jpg
S’ha obert el període d’exposició pública del projecte d’un tanatori a la plaça de la Constitució. S’hi poden formular al·legacions fins el 20 de juliol. El PSC d’Esplugues va aprovar inicialment aquest pla urbanístic en junta de govern local el migdia del 6 de juny. No van informar-ne, però, els representants dels veïns amb qui es van reunir minuts abans i hores després el mateix divendres, malgrat llurs preguntes directes a l’Alcaldessa Pilar Díaz i al Primer Tinent d’Alcalde Enric Giner, en un clar exemple del que NO és “Excel·lència en transparència”.

CiU Esplugues, després de fer estudiar la proposta per contrastar-la tècnicament conjuntament amb els veïns i altres partits, manté justificadament la seva opinió inicial:

1.- Hi ha un intent de comprar la voluntat política del Ple de l’Ajuntament, amb el pagament de 300.000 euros per part de l’empresa, que no té cap obligació legal de fer-ho.

2.- El pla aprovat pel PSC no compleix amb els requisits d’adequació a l’entorn en termes d’ocupació del terreny. El PSC vol permetre a l’empresa certa configuració de l’edifici a fi que un terreny manifestament petit encabeixi un tanatori amb una estètica de búnquer, de 6 m d’alçada i sense distància reglamentària als veïns.

3.- El pla de mobilitat aprovat pel PSC parteix de l’apriorisme de que el 60% dels desplaçaments fins el tanatori es farien a peu. No ho sustenten en res però el PSC s’ho creu directament i no en demana cap informe, amb una manca total de planificació que afectaria els veïns de la Miranda, la Mallola i Ciutat Diagonal.

Aquests tres punts són proves de que per a Enric Giner, Primer Tinent d’Alcalde i regidor d’urbanisme del PSC, “tramitar” és “aprovar”. D’això, el PSC en diu transparència i desprès es pregunten que perquè hi ha desafecció vers la política. En canvi, CiU Esplugues sosté que “tramitar” un pla urbanístic no vol dir “aprovar-ho” a ulls clucs o ajudant “a la carta” només una de les parts.

L’oposició d’Esplugues tenim una oportunitat de capgirar l’aprovació inicial del PSC sense litigar, car després del 20 de juliol es votarà en ple “l’aprovació provisional” o no del projecte presentat, perquè aquest serà un vot vinculant. Els veïns estan en el seu dret.

CiU Esplugues treballa amb els veïns, llurs associacions i els altres partits per evitar que interessos particulars, tot i ser ben legítims, s’imposin a la col·lectivitat sense estar modulats per una interpretació completa de la llei. La nostra postura està justificada tècnicament i així ho explicarem al Ple de l’Ajuntament per votar NO a la proposta d’aprovació provisional d’aquest projecte de tanatori a la plaça de la Constitució.

El meu telèfon és 670 890 438 (Albert Comellas). Estem a la vostra disposició!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.