Paral·lelament, s’està elaborant un Pla Local d’Inclusió Social.

Una trentena d’entitats de caire social van constituir dijous passat, 15 de desembre, el primer Consell Municipal per a la Cohesió Social d’Esplugues, un nou òrgan de participació per debatre i treballar conjuntament sobre mesures adreçades a combatre l’exclusió social al municipi. Aquest òrgan, que substitueix i amplia l’anterior Consell Municipal de Salut, es reunirà cada tres mesos.

Durant la sessió constitutiva del nou consell es va informar sobre l’estat d’elaboració del Pla Local d’Inclusió Social, l’objectiu del qual és promoure mesures innovadores i integrals per garantir que les persones amb risc de pobresa o exclusió social obtinguin les oportunitats i els recursos necessaris per participar plenament en la vida econòmica, social i cultural de la ciutat. De moment, s’està acabant de realitzar la diagnosi sobre la situació en matèria d’inclusió a Esplugues. L’any vinent està previst editar una guia de recursos i es definiran les propostes del pla.

La sessió va estar presidida per la tinent d’alcaldia i presidenta de l’àmbit de Serveis a les Persones de l’Ajuntament d’Esplugues, Sara Forgas, que va destacar que “necessitem treballar, de forma conjunta, amb les entitats del sector, les assistencials, les de prevenció, totes les que treballin l’àmbit de la cohesió social, perquè el nivell d’inclusió de la ciutat no baixi, malgrat el context sòcio-econòmic en què estem vivint”.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.