Trobada amb l'autor Albert Sánchez Piñol a la Biblioteca Pare Miquel d'#Esplugues

IMG_1400.JPG
Us explicarà tot sobre Victus, el 1714, i la continuació de les aventures del seu protagonista, Martí Zuviria, per terres americanes. 14 d’octubre a les 19:00 hores.

Albert Sánchez Piñol (Barcelona, 11 de juliol de 1965[1]) és un antropòleg, africanista i escriptor català. La major part de la seva obra està escrita en llengua catalana. és membre del Centre d’Estudis Africans i ha col·laborat en la redacció d’anuaris d’enciclopèdies interactives. La seva primera novel·la, La pell freda (2002), li va donar un gran reconeixement del públic i la crítica. Entre les seves obres també destaquen, Pandora al Congo (2005) i Victus (2012).

Biografia

Albert Sánchez Piñol va ser alumne del Col·legi Claret de Barcelona.[2] Posteriorment no va acabar els estudis de dret però es va llicenciar en antropologia a la Universitat de Barcelona, especialitzant-se en estudis de l’Africa. Col·labora activament en el diari Ara i a La Vanguardia.

Va viatjar dos cops al Congo als anys 90 per acabar la seva tesi doctoral. Va haver d’abandonar el país a causa de la guerra civil quan va començar a escriure La pell freda, el llibre que el va llançar a la fama: 32 edicions en català (2012) i drets de traducció en 37 llengües. Arran d’aquest èxit obtingué el premi Ojo Crítico de RNE el 2003.[3] Existiren rumors d’una versió cinematogràfica dirigida per David Slade.[4] Però finalment, la versió cinematogràfica de la novel·la estarà dirigida pel director francès Xavier Gens i es gravarà a Islàndia.[5]

Anys més tard, l’escriptor aprofitaria els seus coneixements de l’Africa i del Congo per escriure una novel·la centrada en l’explotació del país per part dels europeus. A Pandora al Congo, Piñol narra la història d’un jove gal·lès que viatja al Congo amb dos aristòcrates a explotar una mina, i que posteriorment, i explica la seva història a un periodista en temps de la Primera Guerra Mundial.

El 2013 guionitzarà un dels relats recollits en la seva obra Les edats d’or per a la realització de la pel·lícula El Bosc, que narra una història fantàstica situada en la Catalunya rural als temps de la Guerra Civil Espanyola

Després d’iniciar-se en el gènere de les narracions curtes amb Tretze Tristos Tràngols, va escriure Victus, la seva primera novel·la en castellà. És de gènere històric i fou publicada per l’editorial La Campana el 2012. L’obra conta la història de Martí Zuviría, que amb 98 anys, narra des de Viena i just abans de la Revolució Francesa, les seves memòries com ajudant d’Antoni de Villarroel durant la Guerra de Successió. Va vendre més de 200.000 exemplars en castellà i català i està enllestint la seva continuació, Vae Victus.[6]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.