trabucaires

Des d’aquest diari volem expressar el nostre suport als trabucaires, i el rebuig a les pegues administratives que la colla de trabucaires d’Esplugues troba per poder participar de les accions culturals de la vila.

Aquí us facilitem el manifest que compartim:

«Un 18 de juliol l’Ajuntament d’Esplugues ha decidit prohibir l’activitat de l’Escamot Trabucaire a Esplugues a les festes de Santa Magdalena.

Els resum de l’argumentació presentada per l’Ajuntament és que l’autoritat municipal no pot permetre que una entitat nova participi al seguici de Santa Magdalena.

L’associació sota signant vol recordar que el Seguici de Santa Magdalena, i totes les festes que giren al voltant d’aquesta diada, són activitats organitzades per la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular, amb un caràcter de festa tradicional, on hi són presents els diferents balls i actuacions de les diverses colles de cultura popular i tradicional. L’Escamot Trabucaire d’Esplugues forma part de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular des de l’any de la seva fundació pel seu caràcter d’activitat tradicional perfectament emmarcada en la tradició festiva catalana i recollida dins el Catàleg del patrimoni cultural de Catalunya amb caràcter supracomarcal.

L’informe que ha redactat l’Ajuntament es fonamenta en què no poden aportar una ambulància, que normalment ja és present a la festa atesa la presència d’elements festius que utilitzen pirotècnia, argumenten molèsties per soroll malgrat permetre l’ús de pirotècnia d’altres entitats i que no es coneix activitat de trabucaires a Esplugues anteriors al 2018, any de la constitució de l’associació Escamot Trabucaire d’Esplugues i que és una entitat que no està arrelada al municipi, però passen per alt que enguany s’incorpora al Seguici de Santa Magdalena una figura festiva nova creada l’any 2021.

Entenem que és la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular qui decideix quines entitats formen part dels actes de Santa Magdalena i no pas l’Ajuntament, que en el seu informe de la “tècnica de cultura” s’atribueix la potestat de decidir quines entitats poden participar dels actes organitzats per associacions amb plena capacitat de decisió.

Per tot el que s’ha exposat reclamem la presència de l’Escamot Trabucaire d’Esplugues als actes festius de la ciutat d’Esplugues.»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.