Premi a les escoles Folch i Torres i Joan Maragall pel seu estalvi energètic

L’Escola Folch i Torres i l’Escola Joan Maragall han participat, durant el 2015, en el programa 50/50 de l’Ajuntament. El programa consisteix en el fet que l’Ajuntament, que és qui paga la factura de llum i gas, retorna part de l’estalvi aconseguit per les escoles al llarg de l’any.

Mesures d’eficiència energètica

L’alumnat va treballar en equips per millorar l’ús del consum elèctric i de gas natural, proposant i aplicant mesures com l’aprofitament de la llum natural, tancar els llums en sortir de l’aula, utilitzar portes i finestres per regular la temperatura, entre altres accions.

Com a resultat dels esforços i la conscienciació mediambiental, l’Escola Folch i Torres ha aconseguit reduir la despesa energètica en 1.009,24 euros respecte a l’any anterior. Per la seva banda, l‘Escola Joan Maragall ha realitzat un estalvi de 392 euros.

Com a premi, el dia 13 de juny els regidors de Territori i Sostenibilitat i d’Educació, Eduard Sanz i Mariber Peláez, van fer lliurament a les escoles de material escolar: 150 calculadores solars per a Folch i Torres i 120 per a la Joan Maragall. L’Ajuntament també ha instal·lat una estació meteorològica a cada escola. L’estació recull 16 paràmetres, entre ells temperatura, velocitat i direcció del vent, pluja, pressió atmosfèrica… A partir d’aquestes dades els nens i nenes poden treballar temes de medi ambient a escala estadística, des del punt de vista del vocabulari o de ciències del mitjà.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.