Novetats i sorpreses en un Carnaval per a tots els públics. #esplugues #carnaval

(null)
La gran rua finalitzarà al CEM Les Moreres, on enguany se celebrarà el Carnaball

[Ajuntament] El Carnaval va arribar ahir a la ciutat amb la celebració del Dijous Gras, a càrrec de l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, i ho va fer carregat de novetats i sorpreses que amenitzaran els actes centrals del programa d’una de les festes «més participatives i esperades» a Esplugues, segons destaca el regidor de Cultura, Eduard Sanz.

Aquesta nit, la celebració continuarà amb la ‘chirigota’ i la comparsa del Centro Cultural Andaluz Plaza Macael, que porta molts anys reproduint a Esplugues aquesta tradició gaditana i fent-nos riure amb cançons satíriques sobre l’actualitat. Aquest any, com és habitual, amb dos suggerents títols: Aquí no falta de na, pisha i Mi corazón en la maleta, respectivament.

Demà dissabte, els venedors i venedores dels mercats municipals de la Plana i Can Vidalet atendran la clientela disfressats per unir-se al Carnaval i animar el matí d’una jornada tan especial. En el de la Plana, a més, hi haurà xocolatada i animació infantil al migdia.

La gent gran, per la seva banda, també tindrà ocasió de gaudir d’aquesta festa desvergonyida amb el seu ball de dissabte a la tarda.

Però, sens dubte, el millor aparador per mostrar a veïns i veïnes les fabuloses disfresses que hem preparat aquests dies és també l’acte central i més participatiu del Carnaval a Esplugues: la Gran Rua de dissabte, que enguany canvia lleugerament el seu recorregut, des del carrer Cedres fins a la plaça de les Moreres, per adaptar-se a la nova ubicació del Carnaball, el CEM Les Moreres (ja que el CEM La Plana està en obres). «Segons les previsions, enguany hi participarà més gent que mai», ha assenyalat Eduard Sanz.

Una altra novetat és el trasllat del pregó del Rei Carnestoltes també al CEM Les Moreres, en acabar la rua que aquest descarat personatge encapçalarà muntat en «un vehicle una mica especial i vistós», segons ha avançat el regidor de Cultura. Les portes del Carnaball s’obriran cap a dos quarts de deu de la nit. A les deu, Sa Majestat en Carnestoltes farà el seu esbojarrat pregó i donarà pas a la música i el ball. I a la mitja part es faran públics els noms dels guanyadors del concurs (millor carrossa, millor comparsa, millors disfresses d’adult i infantil, disfressa més original i disfressa més elegant).

Diumenge al matí serà el torn de la rua i la festa infantil de Carnaval, que organitza l’Esplai Espurnes a la plaça Catalunya. Els nens i nenes estan convidats a participar en els tallers i jocs preparats per a l’ocasió.

I passat el cap de setmana, serà el moment de jutjar les malifetes del Rei i donar pas a la Vella Quaresma, dimarts 17. L’endemà, dimecres de cendra, s’enterrarà la sardina amb una cercavila pel barri de Can Vidalet, on participarà, a més de l’Esplai Pubilla Cases, la colla de diables Toc de Foc de la Bòbila.

La informació detallada dels actes del Carnaval 2015 la teniu a L’Agenda de febrer.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.