Ni set, ni fred ni foscor: Aliança contra la pobresa energètica

luzA Catalunya creix la pobresa: avui 2,2 milions de persones viuen sota el llindar de la pobresa, és a dir, gairebé 1 de cada 3 persones. I d’aquestes persones, 300.000 són nens i nenes. La xifra de persones en situació de pobresa absoluta (ingressos inferiors a 3.600 euros anuals per persona) supera les 600.000 persones. Per altra banda, 225.000 famílies tenen tots els seus membres a l’atur i més de 95.000 d’aquestes són llars sense cap ingrés. Durant el 2012 es van ordenar 25.422 desnonaments (72 per dia), mentre segueixen havent-hi 500.000 pisos buits.

A Catalunya també creix la desigualtat: el 20% dels catalans i les catalanes acapara el 44% dels ingressos mentre que el 20% més pobre només posseeix el 6% d’aquesta riquesa. Dels ingressos declarats, doncs cal afegir que el 72% del frau fiscal prové de l’evasió d’impostos de grans fortunes i empreses. Així, el frau empresarial català rondaria els 16.000 milions d’euros anuals, xifra que multiplica sis cops les retallades de l’executiu i situa Catalunya com la regió amb més frau d’Europa situant-se en el 23% del PIB. (Seguir llegint comunicat «Aliança contra la pobresa energètica»)

triptic%20POBRESA%20ENERGÈTICA

Fuente: http://www.confavc.org/index.php/campanyes/959-ni-sed-no-fred-ni-foscor-alianca-contra-la-pobresa-energetica

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.