Míriam Nogueras i Cris @gallifantes captiven #Esplugues. @MiriamNoguerasM @PDCesplugues

La tuitaire i la diputada parlen distesament i sense filtres de les seves experiències personals i laborals en motiu del 8 de març

[PDCat] El Dia Internacional de les Dones va tenir dues convidades de luxe a Esplugues de Llobregat: Míriam Nogueras, diputada del Partit Demòcrata al Congrés espanyol i Cristina @gallifantes, tuitaire i influencer, les quals van protagonitzar la xerrada «Dones, Twitter i Política» organitzada pel PDeCAT local.

La sala polivalent del Centre Cultural Robert Brillas es va omplir amb mig centenar llarg de persones que van poder escoltar de primera mà les experiències personals i professionals d’aquestes dues dones, que van xerrar aproximadament una hora amb un to íntim i molt proper al públic. La trobada, que va ser presentada i moderada per l’espluguina Lídia Morera, va comptar amb una actuació musical en directe i va començar amb una part més aviat protocol·lària en què Remei Picart, impulsora del cicle «Amb ulls de dona» del qual formava part aquesta xerrada, va llegir el manifest de consens de les entitats municipalistes i el regidor del Partit Demòcrata al consistori espluguí, Santi Siquier, un comunicat del Govern a Brussel·les en motiu del 8 de març.  Després de la xerrada pròpiament dita es va obrir un nodrit i animat torn de paraules durant el qual tot el públic, entre el qual hi havia autèntiques fans de les dues ponents, va poder satisfer la curiositat amb tota mena de preguntes, de caire polític però també sobre experiències personals i intimitats.

«Ens hem sentit com a casa, com si les coneguéssim de tota la vida i estiguéssim prenent un cafè, amb somriures i complicitats«, explicava Lídia Morera, que va conduir l’acte d’una manera amena amb preguntes molt obertes que convidaven a la reflexió. «El masclisme és encara massa protagonista en la nostra societat, en la política i en gairebé tots els nostres espais relacionals. El fet que aquest acte hagi despertat l’interès de dones i homes és un clar indicador que el camí cap a la igualtat real l’hem de construir amb la complicitat i l’esforç de tothom«, concloïa Morera.  Per la seva banda, la diputada Míriam Nogueras comentava que «les dones canviarem el món que alguns homes han construït«.

La popular Cristina @gallifantes, amb més de 60.000 seguidors a Twitter, és una de les opinadores sobre l’actualitat política catalana més influents del moment. Els seus tuits són crítics i sempre amb un toc d’humor, característics també de la seva personalitat desimbolta, tal com van poder comprovar els assistents a la trobada.

Míriam Nogueras, una de les cares més reconeixibles del parlamentarisme actual, és una política, activista i empresària mataronina, amb molts seguidors a les xarxes, i representa un perfil de política jove, propera i desacomplexada que connecta amb les persones d’una manera especial.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.