Més de 35 famílies afectades per hipoteques s’assessoren a través de la PAH d’#Esplugues durant el seu primer any de vida

20140729-003409-2049774.jpg
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Esplugues va néixer fa un any a partir de la iniciativa de diferents persones de la ciutat vinculades al moviment veïnal que, preocupats per la situació de desempara en què es troben molts veïns afectats per les hipoteques, van decidir donar un pas més en defensa d’aquest col·lectiu.
L’acte de presentació va ser el 18 de juliol de 2013 amb un acte informatiu als jardins del Robert Brillas amb la presència d’Ada Colau.

Durant aquest primer any de presència de la PAH a la ciutat, la tasca ha estat imparable i les persones que s’han dirigit a l’entitat no han deixat d’incrementar.

Les consultes més recurrents són: què fer davant l’impossibilitat de pagament de les quotes hipotecàries, situació dels avaladors, refinançament del deute, moratòria dels pagaments, possibilitat de dació en pagament, acompanyaments al banc, entre d’altres.

En aquests 12 primers mesos d’activitat, la PAH Esplugues hem aconseguit:

– Assessorar més de 35 casos, i seguim treballant amb molts casos, alguns d’ells de molta complexitat.
– Hem aconseguit 2 dacions en pagament i quatre casos més estan en vies de solució.
– Hem realitzat acompanyaments al banc amb les persones afectades i accions de protesta davant d’oficines bancàries que es neguen a oferir solucions.

Però a la PAH no és només un punt d’assessorament, és molt més que això, és un punt de trobada on totes les persones i tots els casos són tractats amb molt de respecte.

On s’escolten els relats dels que acudeixen per primera vegada a una assemblea i expliquen la seva situació de mesos sense dormir, d’amenaces i pressions del banc, de tensió familiar, i de coses encara pitjors. Però on també omple d’alegria, escoltar als que no fa gaire van arribar derrotats i emmudits, i avui expliquen als nous que, gràcies a la PAH, han aconseguit la dació o el lloguer social.

Cada dia segueixen arribant nous afectats, les assemblees col·lectives creen en l’afectat la força que creien ja perduda per seguir enfrontant al seu problema però ara ja no més en solitari, sinó amb el suport de la PAH, de manera col·lectiva.

Al gener la PAH Esplugues vam presentar una Proposta Ciutadana a l’Ajuntament de la ciutat sol·licitant la seva actuació per la recuperació d’habitatges buits en mans dels bancs per posar- los en lloguer.

Aquest juliol, juntament amb l’Associació d’Aturats d’Esplugues, s’ha presentat una nova proposta ciutadana sobre la Pobresa Energètica. Aquesta moció es debatrà a l’Ajuntament el proper el 30 de juliol.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.