L’Omicròn ha frenat la campanya de Nadal d’enguany al comerç

La UBE i PIMEComerç han fet una consulta entre els seus socis i el 46,62% dels consultats ha experimentat una disminució de vendes respecte al Nadal de l’any anterior.

La UBE i PIMEComerç han fet una consulta a tots els seus socis (gremis i associacions de comerç) preguntant sobre la campanya de Nadal i la de rebaixes i n’ha obtingut com a primer element a destacar que un 46,62% dels consultats ha experimentat una disminució de vendes durant la campanya de Nadal respecte a l’any anterior. Tot i que les expectatives pel comerç eren més optimistes per a aquestes festes nadalenques, l’entrada de la variant Òmicron, que ha provocat una sisena onada de pandèmia, ha causat una davallada en les vendes del comerç de proximitat.
 
Aquesta dada aniria lligada amb el fet que un 75,83% dels consultats no ha fet rebaixes durant aquest mes de gener, una dada que ha augmentat en relació amb el Nadal anterior (67,12%) i que denota que el comerç no s’ha pogut permetre rebaixar els seus productes a causa de la disminució de les vendes provocada per la sisena onada, per l’augment del cost dels productes, dels materials, i dels subministraments.
 
En aquesta línia, la consulta també ha posat en relleu que el 77,62% dels consultats no ha hagut d’incrementar la seva plantilla durant aquesta campanya de Nadal, ja que amb la disminució de facturació i de vendes no ha calgut augmentar el personal, o bé el negoci no s’ha pogut permetre contractar a més persones.
 
Així mateix, una altra dada destacable de la consulta és que per un 50% dels consultats en els pròxims 6 mesos la situació del seu negoci seguirà igual que ara, una dada que ha augmentat respecte a l’any anterior (37,81%), i un 21,07% creu que millorarà i augmentarà el seu volum de negoci.
 
Finalment, i com a resum, es podria dir que actualment sense mesures restrictives, amb la disminució de contagis per la variant Òmicron, i amb un horitzó relativament més previsible, la situació del sector tendirà a estabilitzar-se, a mesura que el turisme i la confiança dels consumidors vagi creixent de nou.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.