L’Ajuntament invertirà 1,3 milions en la reforma del carrer Molí

20140211-130025.jpg

El Consistori continua amb el Pla de Barris de Can Vidalet, tot i la incògnita del finançament per part de la Generalitat.

[Ajuntament] L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, el primer tinent d’Alcaldia, Enric Giner, i el regidor de barri de Can Vidalet, Antonio Hernández, van presentar el 6 de febrer davant més d’un centenar de persones l’avantprojecte de la reforma i millora del carrer Molí, una de les actuacions urbanístiques incloses en el Projecte d’Intervenció Integral de Can Vidalet, que forma part de la Llei de Barris des del 2009. L’Ajuntament continua, d’aquesta manera, amb les inversions al barri, tot i la incògnita del finançament per part de la Generalitat, que hauria de cobrir el 50%.

Després de dos anys amb el pla pràcticament aturat, “no podem continuar esperant que es faci efectiu el compromís de la Generalitat de seguir cofinançant el Pla de Barris, perquè Can Vidalet necessita les reformes”, va dir Pilar Díaz.

Per això, l’Ajuntament avançarà l’1,3 milions d’euros que aproximadament costarà la reforma del carrer Molí, una de les vies centrals del barri. L’avantprojecte preveu actuar en el tram habitat d’aquest carrer, és a dir, entre el carrer Cedres i el límit amb l’Hospitalet. S’hi faran voreres més amples (de fins a 3,10 metres), es reordenarà l’aparcament (sense perdre cap plaça), es construiran pasos de vianants elevats a les cruïlles i s’instal·larà arbrat i mobiliari nou.

Segons Enric Giner, l’obra pretén conciliar “que continuï sent un eix central per als vehicles, però guanyant terreny per a vianants, de forma que es pugui passejar amb comoditat per aquest carrer, que té un bon nombre d’establiments comercials”. La reforma seguirà el model d’altres obres realitzades recentment a altres carrers comercials d’Esplugues.

Al final de la sessió, diverses persones assistents van fer suggeriments per incorporar al projecte definitiu que van ser acceptats pels representants municipals, com estudiar la millor manera de distribuir els contenidors i preservar la seguretat de l’alumnat que es dirigeix a les escoles. La previsió és que les obres comencin al juny.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.