L'Ajuntament d'#Esplugues tanca l'exercici pressupostari 2013 amb un superàvit de més de 6 milions d'euros

20140401-175713.jpg

[Ajuntament] L’Ajuntament d’Esplugues ha tancat l’exercici pressupostari corresponent a l’any 2013 amb un superàvit de 6.473.567,95 euros. “Els números demostren que l’Ajuntament està molt sanejat”, va destacar l’alcaldessa, Pilar Díaz, durant el Ple del mes de març en què es va donar compte de la liquidació del Pressupost Municipal de 2013.

Aquesta xifra suposa la confirmació de la tendència seguida en els darrers anys, en els quals “la política d’austeritat aplicada ha donat molts bons resultats, però sense sacrificar la inversió en els àmbits que ara ma- teix són prioritaris: els serveis socials i les accions de foment de l’ocupació”, ha explicat Pilar Díaz. L’exercici 2011 es va tancar amb un superàvit proper al milió i mig d’euros i la liquidació del Pressupost de 2012 es va saldar amb més de quatre milions.

Al superàvit de l’exercici 2013 s’afegeix un romanent de tresoreria de 12.183.128,90 euros. Aquesta variable quantifica els fons líquids de la institució més els drets reconeguts pendents de cobrament, i del resultat es resten les obligacions pendents de pagament. Aquest romanent positiu “és una evidència de la solvència de l’Ajuntament, que ens permet pagar als proveïdors en un termini de 32 dies des de la presentació de la fac- tura”, ha posat en relleu l’alcaldessa. L’endeutament s’ha reduït en l’exercici 2013 en 2.286.269,06 euros, quantitat que representa un 57,54% dels ingressos corrents, “que en termes domèstics vol dir que una família amb uns ingressos anuals de 40.000 euros té una hipoteca de 23.016 euros”.

El manteniment d’aquesta línia de rigor en la despesa “ens ha permès aprovar enguany un Pressupost –de 39 milions d’euros– en què s’ha incrementat un 5,6% la partida per a polítiques socials i un 9,6% la despesa en polítiques de dinamització econòmica”. A més, ha afegit Pilar Díaz, “els diners per a inversions, 3,8 milions, també han augmentat un 19% i, per segon any consecutiu, hem congelat els impostos”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.