L’Ajuntament d’Esplugues sancionarà les entitats financeres que mantinguin pisos buits

20140117-184504.jpg

Aquesta mesura se suma a la posada en marxa, fa un any, del Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari, que ha paralitzat una trentena de desnonaments.

[Ajuntament] L’Ajuntament d’Esplugues s’ha sumat a la iniciativa d’altres corporacions locals catalanes de sancionar les entitats financeres que mantinguin pisos buits, en aplicació de la Llei 18/2007, de 28 de desembre, de dret a l’habitatge, que aposta “per la creació d’un parc específic d’habitatges assequibles que permeti atendre les necessitats de la població que necessita un allotjament”. Amb la finalitat de fomentar la sortida al mercat de lloguer d’aquests habitatges, la seva inclusió en la borsa de l’Oficina Local d’Habitatge o la cessió per a lloguers socials, el consistori revisarà la situació actual del parc d’habitatges d’Esplugues per requerir a les entitats financeres propietàries de pisos desocupats que en facilitin l’ocupació. Si aquest requeriment és desatès, la Llei preveu l’aplicació de multes, per part dels ajuntaments, des de 3.000 fins a 250.000 euros.

Primer any del Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari
Aquesta decisió és una més de les accions que en el darrer any ha pres l’Ajuntament d’Esplugues per ajudar les famílies en risc de perdre l’habitatge, entre elles, deixar de cobrar la liquidació de la plusvàlua en els casos de dació en pagament i execucions hipotecàries i la creació del Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari (atès per voluntaris experts en dret i en el funcionament de les entitats financeres). Aquest servei, des de la seva posada en marxa a l’Oficina Local d’Habitatge el 14 de gener de 2013, ha tra- mitat 155 expedients, dels quals 32 han permès paralitzar possibles desnonaments: 17 renegociacions de lloguers, que han garantit el manteniment del domicili als inquilins, i 15 acords amb entitats bancàries per a la firma de novacions (millora de les condicions de la hipoteca per facilitar-ne el pagament de les quotes) i carències (ajornament del pagament del capital durant un període determinat de temps en el qual només es liquiden els interessos). En aquest primer any, des de l’Oficina d’Habitatge també s’han aconseguit 4 dacions en pagament, tot i que el gros de les consultes, un 36,12% (56 expedients), buscaven assessorament jurídic i bancari.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.