20130322-120741.jpg

Gràcies a millores en l’enllumenat, en semàfors i en les escoles públiques, entre altres coses.

El consum energètic municipal d’electricitat i gas s’ha reduït un 12,7% en els tres últims anys. Gràcies a la implantació de diverses mesures d’estalvi en aquest període de temps, tant en les instal·lacions de titularitat municipal com en la via pública, el consum anual s’ha reduït de 9,4 milions de kWh (quilowatts hora), en 2009, a 8,2 milions, en 2012.

Diversos factors han influït en aquest descens del consum energètic. Un d’ells és l’aplicació de criteris d’eficiència més grans a l’enllumenat públic, com la substitució de lluminàries que emetien massa llum cap al cel i el canvi de les bombe- tes de vapor de mercuri per altres de vapor de sodi. També s’ha implantat un sistema de telecontrol i un altre que ajusta l’encesa de l’enllumenat a l’hora de sortida i posta del sol segons el moment de l’any.

Un canvi substancial l’han experimentat els semàfors, ja que tots els de la ciutat han incorporat la tecnologia LED, que possibilita un estalvi de 340 megawatts hora (51.000 euros anuals).

L’escola pública ha estat un altre dels fronts on s’ha actuat de manera estratègica. S’han canviat les lluminàries de les vuit escoles per altres més eficients, s’han implantat sistemes de regulació d’encesa a les aules en funció de la llum natural, així com detectors de presència en totes les aules, s’ha instal·lat LED en passadissos i lavabos i s’han canviat totes les calderes per altres d’alt rendiment.

A tot això se suma la implantació de la figura del gestor energètic, que s’encarrega d’analitzar els consums de les dife- rents dependències per detectar desviacions i proposar millores.

Adhesió a l’apagada lumínica ‘L’Hora del Planeta’
Esplugues és una de les ciutats espanyoles que més edificis i monuments deixarà d’il·luminar durant L’Hora del Planeta, l’apagada lumínic a nivell mundial convocada per l’Associació per a la Defensa de la Natura-World Wildlife Fund (WWF), que tindrà lloc dissabte, 23 de març, entre les 20.30 i les 21.30 hores. L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.

Els edificis i monuments que s’apagaran a Esplugues durant L’Hora del Planeta són: monument “Esplugues Vila d’Obertura” (av. dels Països Catalans); monument “Alba” (plaça Santa Magdalena); monument “Baix Llobregat” (av. Cornellà); monument “Homenatge a Marcel Martí” (plaça Jacinto Benavente); monument “A la Constitució” (plaça de la Constitució); escultura de Xavier Corberò (jardins de Can Tinturé); monument “Porta Llibertatis” (parc de la Solidaritat); façana de la Casa de la Vila (plaça Santa Magdalena); façana de la Casa Termes (c. Sant Francesc Xavier); façana de Can Tinturé (c. Església); façana de l’Església de Santa Magdalena (c. Església); façana del Casal de Cultura Robert Brillas (c. Àngel Guimerà); torrent d’En Farrè, pont peatonal nou; les fonts de la rambla Verge de la Mercè; la font de la plaça Catalunya; i la font del parc Pou d’en Fèlix.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.