L’Ajuntament d’Esplugues estrena una xarxa de telecomunicacions corporativa per fibra òptica, que suposa un estalvi de 25.000 euros anuals

L’Ajuntament d’Esplugues estrena una xarxa de telecomunicacions corporativa per fibra òptica, que suposa un estalvi de 25.000 euros anuals 

 L’Ajuntament d’Esplugues ha finalitzat la creació d’una xarxa de fibra òptica de 13 kilòmetres (10 de xarxa troncal i 3 de ramals) per tot el municipi, que suposarà importants millores de comunicació entre els edificis municipals, la implantació de punts de connexió wi-fi i un important estalvi econòmic.

La xarxa corporativa, que s’ha construït gràcies al Fons Estatal d’Ocupació per a la Sostenibilitat Local –creat per l’anterior Govern espanyol–, té com a finalitat una enorme millora per a les comunicacions (telefòniques i a través d’internet) de les 20 instal·lacions municipals repartides per la ciutat, tant en rapidesa com en fiabilitat, així com una millor interrelació entre tots aquests edificis. A més, suposa un important estalvi per a les arques municipals, al voltant de 25.000 euros anuals, gràcies a la reducció dels serveis que fins ara l’Ajuntament tenia contractats amb les empreses de telecomunicacions.

 

Gràcies a les possibilitats que ofereix la fibra òptica, l’Ajuntament ha pogut desenvolupar un sistema de càmeres de videovigilància instal·lades a diversos espais i equipaments públics (parcs de Can Vidalet i Torrents, plaça Blas Infante, Museu Can Tinturé, La Masoveria i la Deixalleria de la Fontsanta) per controlar actes d’incivisme.

 

Altra millora serà la implantació, a partir de gener del 2013, de sis punts de connexió wi-fi a l’interior de sis edificis municipals (Casa de la Vila, Complex Esportiu La Plana, Edifici Molí, Centre Puig Coca i Casal Robert Brillas).

A disposició d’empreses i llars de la ciutat

La nova infraestructura està capacitada per permetre nous usos en el futur. Entre aquests, posar la xarxa de fibra òptica i la seva potencialitat a disposició de les empreses i les llars de la ciutat que vulguin contractar el servei. Una possibilitat seria fent-ho a través d’una concessió administrativa, via concurs, a una empresa de telecomunicacions.

D’altra banda, la xarxa també permetrà incorporar en el futur aplicacions a la via pública contemplades en el concepte d’smart city (ciutat intel·ligent o digital), com ara el control de tots el semàfors de la ciutat o de l’enllumenat públic. [esplugues.cat]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.