image
La moció, presentada per ERC i aprovada en el Ple municipal del 20 de gener, posa en relleu les mancances del servei d’aparcament de bicicletes i en demana l’anàlisi per poder-ne valorar la supressió o no.

Ahir, 20 de gener, al Ple ordinari de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, es va aprovar la moció presentada per Esquerra Republicana – Acord Municipal que insta l’Ajuntament a analitzar el servei de Bicibox per estudiar-ne les possibles mancances i valorar-ne la continuïtat. La moció posa en relleu les crítiques que ha suportat aquest servei d’aparcament de bicicletes, com ara el poc ús, l’alt cost econòmic i la relativa poca seguretat, entre altres factors. L’Ajuntament crearà una comissió consultiva que avaluarà amb criteris objectius el servei. Un informe publicarà les conclusions de la comissió i, en cas que s’hagi de suprimir el servei, aportarà alternatives per als usuaris afectats. Se sol·licitarà també a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que analitzi globalment el Bicibox per decidir-ne la conveniència de mantenir el servei.

Tots els grups municipals hi van votar favorablement, llevat dels dos que formen l’equip de govern, PSC i CiU, que es van abstenir. Oriol Torras, portaveu del grup municipal d’ERC, va valorar molt positivament aquest acord, que respon a un dels punts del programa electoral dels republicans.

Altres acords
El Ple també va aprovar, per unanimitat, una moció contra el tancament de línies de P-3 d’Esplugues. La moció inclou que en cas que sigui completament necessari en el futur reduir-ne l’oferta, que aquesta reducció sigui proporcional entre l’escola pública i la concertada. També es va aprovar una moció contra el TTIP, presentada pel grup municipal de la CUP, el portaveu del qual, Sergi Oliveras, va anunciar ahir que plegava per motius personals.

El Ple va aprovar, així mateix, l’augment de preus de la Deixalleria per tal d’igualar-los als de la resta de l’Àrea Metropolitana, i la pròrroga del lloguer de la nau industrial del carrer d’Àngel Guimerà on assagen i desenvolupen altres activitats diverses entitats de cultura popular d’Esplugues, com els castellers o el ball de diables.

Pel que fa als precs i preguntes, Oriol Torras, portaveu d’ERC, va demanar si l’Ajuntament té prevista cap campanya de difusió sobre l’imminent entrada en vigor de la norma que obliga a cobrar totes les bosses de plàstic que es donen en els comerços, que va rebre el compromís de l’equip de govern d’estudiar-ho. També va preguntar sobre l’estat dels bucs d’assaig del camp de futbol Salt del Pi: els grups de percussió que hi assajaven han estat traslladats a la mateixa nau industrial que altres entitats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.