La UBE i PIMEComerç ens adherim a la primera apagada de llum als comerços el 28 d’octubre

Ens adherim a la primera apagada de llums als comerços que es durà a terme el divendres 28 d’octubre de 12.00h a 12.15h del migdia.

Davant l’actual crisi energètica en què es veu immers el comerç urbà, marcada per uns preus de l’energia desbocats i que posen en risc la viabilitat de molts negocis, la sectorial s’ha unit a aquesta iniciativa de la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN) amb l’objectiu alertar del risc accelerat de desaparició del comerç de proximitat i instar a les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics, i garantir així la viabilitat del comerç tradicional i de proximitat. Els gremis més representatius del comerç al detall i la restauració de Catalunya també s’han sumat a la iniciativa.

El president de PIMEComerç, Alex Goñi ha volgut recuperar el lema de la patronal “Ja n’hi ha prou” per reivindicar “solucions immediates per al comerç, ja que no podem continuar amb situacions tan desfavorables com la Covid, la crisi energètica, etc. que per al comerç urbà estan originant la tempesta perfecta”. La sectorial manifesta que el sector del comerç “està fent un gran esforç” per mitigar l’impacte negatiu dels increments al consumidor final, inclús a càrrec de la reducció dels pocs marges empresarials dels comerços i reclama “solucions urgents” a les administracions públiques.

Tal com va constatar la consulta als socis que va fer PIMEComerç, els comerciants estan patint l’increment de la despesa energètica i la sectorial adverteix que, si els preus de l’energia continuen a l’alça, el 4,78% dels establiments hauran de tancar definitivament amb la consegüent reducció del teixit productiu i comercial del país. L’enquesta que es va presentar en roda de premsa també posava de manifest que a conseqüència de l’increment de la despesa energètica el 54,78% dels establiments haurà d’apujar els preus dels seus productes o serveis, un 33,12% disminuir altres despeses, i un 7,32% reajustar la plantilla.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.