La Plataforma Prou Retallades fa arribar al Govern un Memoràndum de polítiques socials urgents per aturar la fragmentació social

memorandum2

Aturar “la liquidació de l’Estat del Benestar”i les retallades socials, tal com ha denunciat el president de la CONFAVC, Jordi Giró, i la urgència d’impulsar polítiques públiques que fomentin la cohesió social del veïnat i la igualtat d’oportunitat als barris, han estat les demandes claus de la roda de premsa on la Plataforma Prou retallades ha presentat el Memoràndum per al nou Govern; un full de ruta de mesures socials urgents.

Aquest document (accessible en pdf) que serà enviat al President de la Generalitat avui mateix juntament amb una petició d’entrevista, demana la reactivació de polítiques socials tals com el desenvolupament d’una renda garantida de ciutadania a través d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP); la recuperació del finançament de la renda mínima d’inserció, de les beques menjadors i per a les escoles bressol, a més de la retirada definitiva de l’euro per recepta i dels increments de les taxes universitàries,  i l’aturada de la fragmentació i privatització del sistema de salut públic.

 0011867_2_Retallar_Sanitat_Mata

Altres mesures apuntades pels i les representants de la Plataforma, com la promoció d’una fiscalitat molt més progressiva i de polítiques actives per la creació d’ocupació, formen part d’aquest document, que a més alerta de la polarització social i el creixement abisme entre la qualitat de via del veïnat amb més poder adquisitiu i del que menys en té. (Memoràndum pdf)

Font: http://www.confavc.org/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.