La igualtat, clau per combatre la violència masclista.

Enguany estem vivint un repunt molt preocupant de dones que han estat assassinades a mans dels seus marits o ex-parelles. Una terrible realitat que ens ha colpir per continuar treballant amb contundència i determinació per acabar amb aquesta xacra social.

Per tant, es fa més necessari que mai continuar educant i legislant per la igualtat real entre dones i homes. Perquè la igualtat és el millor camí per combatre la violència masclista. I encara estem molt lluny d’aquesta igualtat, ja que recentment la Unió Europea informava que el salari mitjà per hora de les dones europees és un 16,3% inferior que el dels homes. O el que és el mateix, les dones treballen 59 dies l’any de forma gratuïta mentre que els homes continuen cobrant.

Queda, per tant, camí per recòrrer i per reflexionar sobre què s’està fent bé i què s’està fent malament a l’hora de combatre aquesta desigualtat. I fer de la lluita contra la violència masclista un assumpte d’Estat, com en el seu dia ho va ser el terrorisme. Perquè aquest degoteig de víctimes és insuportable. Sense més dilació, hem d’adoptar un Acord Social, Polític i Institucional contra la violència masclista per construir una societat segura i lliure de violència contra les dones.

Però a banda de la tasca legislativa i educativa, que compet a administracions superiors, també s’ha de continuar donant suport a campanyes de sensibilització que donin visibilitat al problema de la violència masclista. I aquí els ajuntaments sí que tenim l’oportunitat i, fins i tot, l’obligació de contribuir-hi.

A Esplugues estem preparant una acció de denúncia contra la violència vers les dones a través d’una exposició de sabates vermelles, dins de les activitats del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Volem omplir l’Av. Cornellà des de Vil·la Pepita fins a l’Ajuntament de sabates vermelles, adherint-nos al projecte d’art públic que es va iniciar a Ciudad Juárez (Mèxic) i que s’ha extès per molts països.

Una activitat per expressar el dolor i la ràbia davant d’aquest fenòmen que cal combatre amb totes les forces. Com diu la creadora d’aquesta iniciativa, Elina Chauvet: “es a través de la ética y la estética, a través de la ausencia y la visibilidad que los Zapatos Rojos nos muestran el vacío dejado por las hijas, hermanas, madres y esposas”.

Font: www.elfar.cat

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos: El responsable del proceso es Iban Salvador Martinez. Tus datos serán tratados para gestionar i moderar els comentaris. La legitimación del tratamiento es por consentimiento del interesado. Tus datos serán tratados por Automattic Inc., EEUU para filtrar el spam. Tienes derecho a acceder, rectificar y cancelar los datos, así como otros derechos, como se explica en la política de privacidad.