La ciutadania decidirà una part de les inversions del pressupost per al 2014

20130424-075404.jpg

Es decidiran més de 150.000 euros. El procés estarà obert a totes les persones majors de 16 anys

Després d’una primera experiència desenvolupada durant 2012, en què el Consell de Ciutat va decidir en què invertir una partida de 65.000 euros del pressupost municipal, l’Ajuntament ampliarà de cara a 2014 la participació de la ciu- tadania en l’elaboració dels comptes municipals. En la darrera reunió del Consell de Ciutat –òrgan que reuneix unes 80 persones en representació dels grups polítics, la societat civil, el teixit comercial i les entitats– es va anunciar el procés del Pressupost Participatiu de l’Ajuntament per a 2014, en virtut del qual la ciutadania d’Esplugues decidirà a què des- tinar el 10% del capítol d’inversions, l’equivalent a la part d’ingressos propis (la resta són subvencions supramunicipals destinades a inversions concretes). En 2013, aquesta quantitat és de 157.000 euros.

L’obertura del procés comporta, a més, que la ciutadania decideixi des del principi els projectes que s’executaran, en lloc de prioritzar sobre un llistat inicial de propostes. “Les possibilitats no estan restringides a obres de millora de l’espai públic, sinó que també hi tenen cabuda les infraestructures i equipaments de qualsevol àmbit”, va dir el regidor de Par- ticipació, Eduard Sanz.
Per desenvolupar el procés es crearan una sèrie de grups motor, dels quals podran formar part els veïns i veïnes majors de 16 anys que vulguin implicar-s’hi. Aquests rebran la formació adient i començaran a treballar en les propostes. Més endavant es constituirà la Taula del Pressupost Participatiu (amb representació política, membres dels grups motor i tècnics), que ponderarà, en base a criteris de justícia distributiva (les que tinguin més interés general, per exemple), les idees aportades en la primera fase. Les propostes amb més puntuació seran elevades al Ple per a la seva aprovació. “És un procés complex, però ben pensat”, va dir l’alcaldessa, PilarDíaz.

L’experiència pionera
En el darrer Consell de Ciutat també es van presentar els resultats del procés de participació que l’any passat va permetre a aquest òrgan decidir en què invertir 65.000 euros del pressupost municipal: la creació de camins escolars a les escoles Folch i Torres i Lola Anglada, l’Escola Bressol Montesa i l’institut Severo Ochoa.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.