La 28a Trobada de Gegants celebra el 25 aniversari de la Caterina

Més d’una dotzena de colles de geganters es reuniran a Esplugues, el pròxim diumenge, 7 d’octubre, en una festa doble: no només celebrarem la 28a Trobada de Gegants d’Esplugues, sinó que estem d’aniversari. La geganta Caterina fa 25 anys! La riallera Caterina va néixer per complementar la Marta i el Mateu, la parella de gegants de la colla amfitriona, els Geganters d’Esplugues.

Ja que aquestes dues figures eren massa grans i pesades, les dones de la colla van crear una nova geganta més lleugera per poder treure-la a ballar. Ella és la minyona de la Marta i, amb la seva brusa de rodonetes i amb el pandero, la tradició diu que ha de sortir a passejar sempre portada per dones.

La cita amb totes les colles és a les 11 del matí, amb la plantada de gegants als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas. A migdia, la cercavila enfilarà fins a la plaça Catalunya, on s’interpretarà el ball conjunt al voltant de la font. La colla espluguina té tres danses tradicionals: el Ball de Nans, el Ball de Gegants i el Ball del Quim, però la seva cap de colla, Paqui Mercado, no descarta que pugui haver-hi alguna sorpresa d’aniversari.

El recorregut del seguici és el mateix d’edicions anteriors: baixarà pel carrer Mossèn Jacint Verdaguer i continuarà per Santiago Rusiñol, Sant Francesc Xavier, Dr. Manuel Riera, Josep Miquel Quintana, Mestre Joan Corrales, Narcís Monturiol i, finalment, arribarà a la plaça Catalunya. [esplugues.cat]

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.