20130108-063154.jpg

Bank of America pagarà 14.000 milions a Fannie Mae per préstecs de dubtosa qualitat. Les entitats financeres compensaran els ciutadans pels abusos comesos durant la bombolla immobiliària.

[ElPuntAvuí] Cinc anys després de l’inici de la crisi provocada per les hipoteques porqueria, deu dels principals bancs dels Estats Units han acceptat pagar 18.500 milions de dòlars (14.100 milions d’euros) a la gestora federal de préstecs hipotecaris Fannie Mae i a ciutadans nord-americans afectats per la mala praxi d’aquestes entitats, en un litigi saldat amb dos acords no relacionats de manera directa, però que mostren els abusos comesos per les entitats bancàries durant el boom dels crèdits hipotecaris.

Bank of America (BA) pagarà fins a 10.300 milions de dòlars (7.800 milions d’euros) per tal de posar fi al contenciós que mantenia amb Fannie Mae arran dels préstecs hipotecaris de qualitat dubtosa que va vendre a la gestora governamental durant la bombolla immobiliària. El BA entregarà en metàl·lic 3.550 milions de dòlars (2.700 milions d’euros) a Fannie Mae i, alhora, tornarà a adquirir prop de 30.000 hipoteques potencialment deficitàries per valor de 6.750 milions de dòlars (5.150 milions d’euros).

El banc haurà de pagar un extra de mil milions d’euros en concepte de sancions. Paral·lelament, deu dels principals administradors hipotecaris del país, entre els quals Citibank i JP Morgan Chase, han acordat pagar 6.500 milions d’euros per l’abús d’execucions hipotecàries. La xifra inclou 2.500 milions en retribucions directes a clients afectats a escollir, i 5.200 en qualitat d’assistència.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.