Esplugues subvenciona la liquidació de la plusvàlua en els casos de dació en pagament de l’habitatge i execucions hipotecàries

20130703-141519.jpg

[Ajuntament] L’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat una nova línia d’ajudes socials per subvencionar la liquidació de la plusvàlua (Impost sobre l’increment de valors dels terrenys de naturalesa urbana) en els casos de dació en pagament de l’habitatge, execucions hipotecàries i compravendes entre particulars i entitats financeres que equivalguin a dacions en pagament.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Pilar Díaz, «l’objectiu d’aquest fons d’ajudes socials és disminuir l’impacte que la pèrdua de l’habitatge comporta», estalviant als afectats aquest impost, que s’aplica als canvis de nom o titularitat dels habitatges en funció de l’augment del valor econòmic d’una propietat.

Els sol·licitants d’aquesta subvenció han de complir dos requisits: que el bé immoble transmés sigui l’habitatge habitual i que els ingressos econòmics que percep la unitat familiar no els permetin fer front al pagament del deute hipotecari (condició que es valorarà amb el corresponent informe dels serveis socials municipals).

L’alcaldessa ha destacat que aquest acord, aprovat en la darrera Junta del Govern Local, s’afegeix a altres mesures posades en marxa pel consistori «per ajudar les famílies amb problemes per fer front al pagament de la hipoteca», com el Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari, que presta des del mes de gener l’Oficina Local d’Habitatge. «Durant els tres primers mesos de funcionament, aquest servei va aconseguir suspendre l’execució de 4 desnonaments i va ajudar unes altres 19 famílies a mantenir els pisos mitjançant la renegociació de la hipoteca o el lloguer», ha recordat Pilar Díaz.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.