20130108-122854.jpg

El nou equipament, que ha costat uns 15 milions d’euros, té 13.000 m2, parking inclós, i donarà servei a les entitats esportives de la ciutat

Durant els propers dies es farà realitat a Esplugues un dels projectes estrella de l’actual mandat: el Complex Esportiu Municipal (CEM) Les Moreres. La construcció de l’equipament fa realitat un projecte molt esperat pel teixit esportiu de la ciutat, que es va iniciar fa més de tres anys, amb l’enderrocament de les antigues instal·lacions esportives que hi havia a aquesta zona del barri Centre.

Malgrat això, i malgrat les actuals dificultats econòmiques –que, entre d’altres coses, han fet que el Govern central prohibís endeutar-se els consistoris–, l’Ajuntament va decidir prioritzar l’acabament de les obres del nou equipament. “Hem fet un gran esforç pressupostari perquè Esplugues es dotés d’un equipament necessari per a les entitats i per a la pràctica de l’esport, sense que això hagi repercutit en la nostra acció social, que hem incrementat per combatre la crisi”, afirma l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz.

Les noves instal·lacions posaran a disposició de les moltes entitats esportives d’Esplugues un nou espai, de 13.000 metres quadrats, ampli i de qualitat, per desenvolupar la seva activitat. D’aquests 13.000 m2, 5.600 corresponen a l’aparcament soterrani, de 172 places.

Dos pavellons en un

El CEM les Moreres, que ha costat al voltant de 15 milions d’euros —prop d’un 50% procedents de subvencions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació, Consell Català de l’Esport, Generalitat i Consejo Superior de Deportes–, constarà de dos pavellons coberts, de 1.400 i 1.100 metres quadrats (el major d’ells, amb grades per a 462 perso- nes, ampliables fins a unes 200 més), destinats a la pràctica d’esports de sala. Entre ells, la gimnàstica esportiva, que tindrà un espai d’entrenament de 800 m2 dissenyat específicament. A més, disposarà de 5 mòduls de vestidors.

Al nou pavelló es traslladaran els clubs d’hanbdbol, bàsquet, futbol sala, voleibol, gimnàstica i patinatge artístic. Això descongestionarà el CEM La Plana, l’altra complex esportiu de la ciutat, que ampliarà la seva funcionalitat com a equipament d’activitats de manteniment físic i propostes de la salut per a la ciutadania.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.