Esplugues encoratja els escolars a emprendre

20120418-153852.jpg

La 5a Audiència Pública als nois i noies aborda, en una jornada intercentres, les experiències concretes de dos emprenedors.

Edgar Vinyals, fundador de l’Associació d’Oci Inclusiu Sarau, i Carles Treviño, director de l’empresa d’espectacles amb seu a Esplugues Free Art, han compartit aquest matí una jornada de treball sobre emprenedoria amb els nois i noies de 4t d’ESO que participen a la 5a Audiència Pública, un projecte impulsat per l’Ajuntament d’Esplugues i la Fundació Pere Tarrés amb l’objectiu de fomentar la participació de la població juvenil i recollir les seves propostes per millorar la ciutat.

Tots dos han coincidit a destacar la necessitat de “saber què voleu i on voleu estar” per arribar a fer realitat els somnis. Una actitud emprenedora aplicable, no només a l’àmbit econòmic i professional, sinó també a altres àmbits de la vida. De fet, durant la sessió, s’han celebrat dues taules rodones per abodar aquestes dues vessants de l’emprenedoria: l’empresarial i laboral –amb la participació de Treviño i Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues– i la social –dinamitzada per Vinyals i Eduard Sanz, regidor de Participació–.

El director de Sarau, de només 24 anys, va animar els joves a reflexionar sobre “quin és el vostre lloc, què voleu i quines milores podeu aportar al vostre entorn”. Per la seva part, Carles Treviño va insistir en la necessitat de ser constant: “Jo vaig haver de resistir dos anys fins que l’empresa es va enlairar, però sabia que volia dedicar-me al circ”.

Paral·lelament a les activitats de dinamització amb els nois i noies, s’ha desenvolupat una sessió adreçada al professorat, a càrrec d’Hermínia Gomà, sobre com aplicar les tècniques de coaching a l’àmbit de l’ensenyament.

La cinquena edició de l’Audiència Pública als Nois i Noies d’Esplugues, dedicada per segon any consecutiu a fomentar l’esperit emprenedor entre la joventut, cloura el proper 16 de maig, a la seu de la Direcció General de l’Esport a Esplugues, amb la trobada final amb l’alcaldessa, Pilar Díaz, on els participants exposaran les conclusions d’aquest curs i els suggeriments de millora per al municipi.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.