Esplugues celebra una Festa Major molt solidària

20130921-093629.jpg

L’equip d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu farà el pregó. Hi haurà diverses activitats de sensibilització i conscienciació socials, així com un festival benèfic per a diverses ONG.

La Festa Major d’Esplugues 2013, del 20 al 22 de setembre, tindrà un vessant molt solidari. El pregó el farà l’equip d’Oncologia i Hematologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, centre maternoinfantil de referència a Catalunya i ubicat a Esplugues. La doctora Ofèlia Cruz el llegirà en representació de tot l’equip.

La programació, molt variada, compta també amb diverses activitats de sensibilització i conscienciació socials, com les XI Jornades de Sensibilització sobre la Integració de les Persones amb Discapacitat, amb activitats, tallers i parades (diumenge 22 al matí, davant el Casal de Cultura Robert Brillas), l’espectacle ‘Vbenes: el preu de l’abundància’, d’Enginyeria Sense Fronteres, sobre la necessitat d’adaptar els hàbits de consum a les necessitats reals (diumenge 22 al migdia, als jardins de Can Tinturé) i l’exposició ‘Acció humanitària: una resposta coordinada’, de Creu Roja (del 16 al 22 de setembre, a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues).

A més, l’Associació Cultural Gent Constructiva d’Esplugues i l’Ajuntament organitzen diumenge 22 el festival benèfic ‘Duendes con Arte’, amb actuacions flamenques durant tot el dia al parc de la Solidaritat, que culminaran amb l’actuació del grup Triana. Durant el festival es recolliran donacions per a tres ONG’s: Associació Alba Pérez contra el Càncer Infantil, Associació Catalana Lupus EG i Associació de Famílies d’Acollida de Catalunya.

Menys pressupost, mateixa diversió

El pressupost destinat a la Festa Major 2013 s’ha reduït un 10% respecte al 2012, però s’incrementen els recursos propis i la implicació de les entitats per mantenir l’ampli ventall d’activitats. Segons el regidor de Cultura, Eduard Sanz, “això suposa que en els darrers cins anys, hem retallat la partida de festes en un 50%”. Tanmateix, no faltaran a la cita cap dels actes més representatius.

Malgrat els ajustos, la Festa Major d’Esplugues comptarà amb artistes coneguts com la cantant Merche (dissabte 21) i el grup Los Rebeldes (diumenge 22), a l’escenari del carrer Sant Antoni Maria Claret. Com a novetat, el tancament de la festa tindrà un sabor molt mediterrani, amb un concert d’havaneres a la plaça Catalunya, preludi del gran espectacle piromusical que acomiadarà la Festa Major 2013. Una altra incorporació al programa és la cercavila infantil que es farà dissabte 21 al matí.

Un moment important de la Festa Major serà la XX Diada Castellera (diumenge 22 al migdia, a la plaça Santa Magdalena), que comptarà amb l’actuació de Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants i Colla de Castellers d’Esplugues.

Activitats per a totes les edats

Entre la resta d’activitats del programa, el Mercat Medieval és una de les que més expectació suscita. Enguany, s’obrirà la tarda del divendres 20, primer dia de les celebracions.

Així mateix, les tradicionals propostes per als infants, com les passejades en poni, i les nits musicals per als joves (entre elles, la festa Ràdio Flaixbac), es barrejaran amb les manifestacions d’arrel més popular a càrrec de les entitats, les trobades gastronòmiques i les competicions esportives.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.