20130124-144241.jpg

PSC, CiU i ICV-EUiA s’uneixen per aprovar uns comptes que fan front a la crisi.

El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat el pressupost per a l’any 2013, que ascendeix a 38.266.563 euros, un 2,3% menys que l’any passat. Els comptes municipals mantenen l’austeritat en la despesa corrent, amb una reducció del 2%, i baixa també el capítol d’inversions (10,9%), un cop finalitzada la construcció del Complex Esportiu Municipal Les Moreres. L’aprovació es va produir després d’una intensa negociació del govern municipal, del PSC, amb totes les forces amb representació al Consistori, que va culminar amb un acord amb dues d’elles, CiU i ICV-EUiA. L’acord incorpora les propostes d’aquestes dues formacions. Així, van haver-hi 13 vots a favor (PSC i CiU), tres abstencions (ICV-EUiA) i cinc negatius (PPC i ERC).

Els trets més significatius del pressupost municipal per al 2013 són:

• Foment de la dinamització econòmica i l’ocupació. L’alcaldessa, Pilar Díaz, va anunciar la propera signatura d’un Pacte per l’Ocupació i Promoció de l’Activitat Econòmica, que s’oferirà a totes les forces polítiques. El pacte detallarà, entre d’altres coses, accions per impulsar convenis amb el teixit empresarial per tal de prioritzar la contractació de persones aturades de la ciutat, per aplicar polítiques actives per a la creació de cooperatives i l’establiment de petites i mitjanes empreses, i la creació d’una borsa d’activitats relacionades amb l’emprenedoria per compartir coneixement.

• L’atenció social, l’altra gran prioritat. S’estudiarà aplicar al conjunt de preus públics la tarifació social, ja engegada l’any 2012 amb l’accés a escoles bressol. Es garantitza el programa de suficiència alimentària i el servei de banc d’aliments, que l’any passat va atendre 1.253 persones. Es manté el compromís d’atorgar beques per a infants i adolescents de les famílies més colpejades per la crisi (al 2012, gairebé 700 beques).

• Manteniment de la pressió fiscal en nivells mínims en relació a poblacions similars. Segons dades de la Diputació de Barcelona corresponents a l’any 2011, la pressió fiscal d’Esplugues és un 56% inferior a la mitjana dels municipis de la província entre 20.000 i 100.000 habitants.

• Reducció de despeses corrents (2%) i major eficiència en la gestió dels recursos públics per absorbir els increments impositius (IVA, aigua…) i de l’IPC.

• Esforç inversor per continuar renovant Esplugues, malgrat l’austeritat. En total, es preveu una despesa d’inversions de 3.219.461 euros, el 48% del qual es financia per transferències d’altres administracions. Les actuacions més importatns són les millores als barris (1,8 milions d’euros), l’adequació del carrer Eduard Toldrà (400.000) i inversions vinculades a l’eficiència energètica (400.000).

Del total de la despesa, el 37,12% correspon a desenvolupament urbà, serveis de l’espai públic i medi ambient; el 29,51% a serveis a les persones (atenció social, educació, cultura i esports, entre d’altres) i promoció econòmica; i el 8,77%, a polítiques de seguretat i convivència. A més, el 12,86% és per a despeses econòmiques i financeres i el 11,74%, per a despeses generals.

Amb anterioritat al Ple, la proposta de pressupost va ser presentada en Audiència Pública al conjunt de la ciutadania.

Ajuntament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.