20121025-092008.jpg

L’Esbart Vila d’Esplugués té el gran honor d’anunciar-vos la seva participació a l’òpera-collage de Joan Martinez Colás, L’HOME DEL PARAIGUA, que tindrà lloc el proper dissabte 1 de desembre de 2012, a les 20’00 h al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L’Home del Paraigua és un espectacle basat en la vida de Vicenç Ferrer que explica la trajectòria i dedicació al servei dels menys afavorits a l’India. Es va estrenar el passat 11 de setembre de 2010 al Gran Teatre del Liceu i després de dos anys de gira per tota Catalunya, arriba al Palau Sant Jordi en la seva posada en escena més ambiciosa.

Després de diversos contactes i una reunió amb el mateix director de l’espectacle i també amb el productor, integrants de les seccions de Juvenils i Cosa de Dansa de l’Esbart d’Esplugues seran part dels prop de 2000 participants a l’espectacle que passaran per l’escenari del Palau Sant Jordi, el qual té un aforament de 18000 persones com a públic.

Dividida en tres actes, és una simfonia coral adaptada al segle XXI, amb projeccions de vídeo i participació final del públic. S’hi utilitzen fins a set idiomes i hi participen diverses formacions musicals, corals i de dansa.

El primer acte, «Materials», ens situa a la Barcelona de 1920, amb els primers anys de vida de l’activista, l’ambient convuls previ a la Guerra Civil, la mateixa guerra, l’exili i l’entrada de Ferrer en els jesuïtes fins al seu primer viatge a l’Índia.

«Fonaments», el segon acte, s’endinsa en l’experiència de Ferrer a l’Índia i el desenvolupament de tot el seu projecte vital.

L’últim acte, «Obra», ja no se centra en la figura sinó en el llegat de Vicenç Ferrer a l’Índia i acaba amb el lema «La pobresa no s’ha d’entendre, la pobresa ha de ser resolta».

No és el primer cop que l’esbart espluguenc participa en un acte d’aquestes dimensions ja que l’any 1992, va participar en l’espectacle El Mar Mediterrani a la Cerimònia d’Obertura dels JJOO de Barcelona’92 i més tard, l’any 2004, a l’espectacle Esbarts dansant l’Imaginari al Fòrum de les Cultures.

Els assajos per a l’apartat de dansa en el que hi intervindrà l’esbart, tindran lloc durant el mes de novembre a Barcelona.

Aquesta serà una gran manera de tancar el calendari d’actuacions de l’Esbart en aquest 2012. I per al proper any, l’Esbart ja treballa en nous i interessants projectes.

Adjuntem fotografia de la passada Gran Ballada de Festa Major i de l’espectacle L’home del Paraigua.

Esplugues, a 25 d’octubre de 2012.

Salutacions cordials,

Dept. Imatge i Comunicació.

ESBART VILA D’ESPLUGUES
JUNTS, AVANCEM!
http://esbartesplugues.blogspot.com/
Twitter: @esbartesplugues

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.