ERC #Esplugues; Ajuntament 2011-2013, mig mandat

20131220-062416.jpg

[ERC] Han passat ja dos anys i mig des de la constitució de l’últim ajuntament d’Esplugues, en una votació on es presentaven dues candidatures, la de Pilar Díaz, a proposta del PSC, i la de Jordi Figueras, a proposta de tots els grups de l’oposició. Com ja sabeu, les dues candidatures van obtenir 10 vots cada una i va haver- hi una abstenció, la del mateix Figueras, fruit de l’acord entre els diferents partits per deixar ben clar al PSC que ja no ostentaven la majoria absoluta a la que estaven acostumats i haurien de pactar les polítiques a seguir durant els propers anys.

D’aquells dies d’entesa entre els grups l’oposició ençà, ha plogut molt. L’entesa inicial no s’ha perdut del tot, malgrat que el PSC ha jugat les seves cartes per obtenir el suport, tàcit o explicit, d’ICV-EUIA i de CiU. O, en altres ocasions, comptant amb algun suport per part del PP en temes relacionats amb urbanisme o hisenda. L’intercanvi de diverses informacions entre uns i altres ha estat una constant, però la coordinació inicial ha anat minvat per una o altra raó, ja que sempre hi havia algun partit que acabava
donant suport al PSC estroncant algun acord determinat.

Les negociacions pels pressupostos han estat més profundes que mai, de la mateixa manera que la quantitat d’informació a la qual han tingut accés tots els grups polítics, fet que sorprèn fins i tot a un regidor veterà com Jordi Figueras mateix, ja que no s’explica com abans escamotejaven informació, sempre rellevant a l’hora de prendre decisions.

El marc de la crisi econòmica també ha marcat l’agenda política d’Esplugues. El fet de trobar-nos amb un forat enlloc d’un auditori, i d’un altre forat de més de 7 milions d’euros al poliesportiu de Les Moreres, va donar pas a una Comissió d’Estudi (eufemisme per no dir d’investigació) per esclarir les responsabilitats del desgavell econòmic en l’obra feta, ja que un poliesportiu que havia de costar 14 milions d’euros no pot acabar costant-ne 21. La Comissió va finalitzar la seva tasca sense depurar cap responsabilitat efectiva, només amb algunes recomanacions de futur que ja veurem qui les recordarà d’aquí a un parell anys. També es va crear una altra comissió per determinar el format i finalitat de la revista municipal El Pont, ja que tots els grups la consideràvem.

excessivament partidista i allunyada de l’objectivitat i pluralitat que hauria de tenir. Certament, alguns aspectes de la revista han canviat. Però ni l’objectivitat ni la pluralitat semblen tenir un excessiu pes en una revista que segueix lloant l’excel·lència de la feina ben feta de l’equip de govern mentre amaga les misèries i equivocacions que també l’afecten.

En definitiva, l’ajuntament d’Esplugues ha canviat poc en aquests darrers dos anys i mig. Per una banda, hi ha un nou clima de pacte entre els tres partits que donen suport al govern, PSC, ICV i CiU. I per l’altra, els altres dos partits que, malgrat el rebuig del PSC, anem fent també la nostra aportació a la gestió municipal, principalment amb propostes relatives a polítiques socials i al procés d’independència del nostre país.

Ara mateix, sobre la taula tenim encara una altra novetat que afectarà políticament l’ajuntament: en Roger Pons, cap de llista de CiU i portaveu del seu grup municipal, ha decidit abandonar el partit però seguir com a regidor, deixant CiU amb un regidor menys i trasbalsant la composició de comissions i organismes municipals en els quals els partits hi estem representats.

20131220-061638.jpg

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.