Ensenyament no assegura places de menjador per a tots els alumnes

La Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha respost a les queixes d’escoles i AMPAS, dient que haurien de tenir flexibilitat horària per  resoldre la falta de temps a l’hora per a menjar, un problema que afecta als centres de més una línia d’escolarització i, per tant, més alumnes que suposen més d’un torn en el menjador. Rigau ha dit que una escola amb tres torns, per exemple, ha de demanar una “excepció horària” i acabar més tard, i va avançar que haurà “acostumar-se” a horaris diferents per a “optimitzar recursos”.

 “S’ha previst flexibilitat perquè depenent del nombre d’alumnes que hàgin de quedar-se a menjar es puguin fer torns adequats en les instal·lacions”, va manifestar Rigau el dilluns 1 d’agost en resposta a les queixes de les escoles que lamenten tenir poc temps per a donar servei a tots els alumnes que es queden a menjar.

“Amb l’esforç i el sacrifici de famílies, alumnes i professors, (afegia Rigau) es poden adaptar i canviar les gestions i horaris de menjadors escolars”, va argumentar la consellera d’Ensenyament. Però tot això representa molta més feina de gestió per als ja col·lapsats equips directius de les escoles, monitors, empreses de serveis externes, AMPAS, famílies i alumnes.

 Rigau ha respost així a les queixes fetes per algunes associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) d’escoles de Girona (que afectaran a tot catalunya), a causa dels problemes que han suposat els nous horaris del Departament d’Ensenyament en suprimir la 6a hora, quan s’ha d’organitzar el servei del menjador per al curs pròxim. En cas de no arribar a cap acord en el consell escolar, l’horari establert para Ensenyament és de dues hores i mitja al migdia, mitja hora menys que fins a ara. Algunes escoles, no obstant això, es queixen que, amb les dimensions de les seves instal·lacions, els és impossible donar servei a tots els escolars que es queden a menjar amb aquest marge de temps.

Per altra banda, sobre la possibilitat de limitar el nombre d’usuaris dels menjadors, Rigau va apuntar que “si en un cas hi ha dificultats, la prioritat sempre passa per les famílies amb més necessitats” i no ha aclarit si alguns dels alumnes demandants del servei de menjador en poden quedar exclosos. Ha volgut recordar, també, que “no només” es mantenen les partides de l’any passat per als menjadors escolars, sinó que s’incrementa amb “un fons extraordinari” per al pròxim curs. Així mateix, la titular d’Ensenyament va subratllar que el menjador escolar té una “dimensió social” ja que “garanteix un àpat segur”.

Ramon Cervera
La Premsa del Baix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.