20130220-091545.jpg

Es tracta d’un compromís ètic, perquè no participen en els desallotjaments. Anys enrere es van negar a ajudar en els del cine Princesa i La Vaqueria.

Els bombers catalans han anunciat avui que no participaran en desnonaments. La seva posició és, lògicament, una mostra de suport als bombers que ahir a la Corunya es van negar a trencar una cadena per facilitar el pas d’una comissió judicial que anava a desnonar una dona de 85 anys. En el cas català, la UGT, CCOO, CATAC i USO han emès un comunicat anunciant que tots els sindicats de bombers han acordat no ajudar a obrir vivendes si no és «en cas d’emergència, com marca la llei».

EL CINE PRINCESA I LA VAQUERIA
Antonio del Río, de la UGT, ha explicat a aquest diari que la decisió arriba després de molts anys que els bombers de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona no hagin estat requerits per ajudar en desnonaments. Ho van ser, explica Del Río, en els casos dels desallotjaments del cine Princesa, a Barcelona, i La Vaqueria, a l’Hospitalet. «En els dos casos, els bombers es van negar a participar-hi». Des d’aleshores, diu, no s’ha tornat a donar l’ocasió. Però si arribés, la resposta seria negativa. En el text, els sindicats mostren suport a la ILP per la dació en pagament retroactiva i recorden que han esgrimit el lema «Rescatem persones, no bancs» a la samarreta i que ho poden tornar a fer.

Toni Sust
ElPeriodico.cat
Foto: Google.es

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.