EL SUPREM DENEGA LA SUSPENSIÓ CAUTELAR DE L’ACORD DE JUNTA ELECTORAL

20140523-184218.jpg

Multireferèndum mantenim la convocatòria i demanem que el Govern i les institucions catalanes facin prevaldre els drets polítics de reunió, manifestació i participació política directa, així com el dret a decidir del poble català.

Cridem la ciutadania a que participi i defensi les taules de vot de multireferèndum.

Com a acció simbòlica demanem que la ciutadania tregui taules al carrer de forma simbòlica el 24 i 25 de maig que s’inundin les xarxes d’imatges de taules amb el HT #ATaula.

Fa pocs minuts, el Tribunal Suprem ha denegat la mesura cautelaríssima de suspensió de l’acord de la Junta Central que havia demanat multireferèndum, però un cop més no entra gaire al fons de l’afer i es treu de sobre el tema sense gaire anàlisi. En canvi el vot particular de la Magistrada Celsa Picó dóna la raó, diu que s’hagués hagut de donar la cautelaríssima i, ella sí, entra al fons de l’afer i fa una anàlisi jurídica ben raonada, justificant el per què de la seva opinió tècnica.

La Sala la formen 5 magistrats, d’ells una no està d’acord en la resolució. Creiem que és molt important que en un tema tan puntual de mesura cautelaríssima s’emeti un vot particular.

A l’espera de la resolució del contenciós administratiu que va ser admès a tràmit ahir, mantenim la convocatòria del multireferèndum amb la seguretat de no haver intervingut en la campanya electoral europea en cap moment i de que tampoc ho farem el dia 24 i 25 amb les taules al carrer.

La Junta Electoral Central i el Tribunal Suprem, amb el seu posicionament, intenten polititzar electoralment una convocatòria que res té a veure amb elegir representants sinó en reivindicar l’expressió directa de la ciutadania en afers d’interès públic. Nosaltres no caurem en aquestes provocacions i seguiren treballant per ampliar la democràcia i no pas per a retallar-la.

Esperem que el Govern i les institucions catalanes facin prevaldre els drets polítics de reunió, manifestació i participació política directa. I d’asqueta manera, que es posin al costat del dret a decidir del poble català davant les interpretacions restrictives de la Junta i el Suprem.

Sobretot però, cridem a que la ciutadania participi en el multireferèndum votant i acompanyant les taules existents arreu del Principat.

Com a acció simbòlica demanem que s’inundin les xarxes d’imatges de taules i que la ciutadania tregui al carrer de forma simbòlica tot tipus de taules el 24 i 25 de maig. Llancem el hashtag #ATaula

Telèfons de contacte:

Advocada: Carme Herranz 651371797
Albert Puy 678471550
Verònica Miró 644303941
Gerard Batalla 625658265

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.