El sondeig del diari atorga a Junts pel Sí entre 65 i 70 diputats. La CUP n’obtindria entre 8 i 10.

[Ara.cat] de la projecció del diari ‘ Público’ que atorga a les formacions independentistes la majoria absoluta en les eleccions del 27-S, una enquesta del ‘El Punt Avui’ apunta un escenari de clara victòria per als sobiranistes. De fet, l’enquesta del diari català amplia el marge. Si la projecció de ‘Público’ –un càlcul basat en eleccions anteriors i enquestes publicades– atorgava a la suma de Junts pel Sí més la CUP un total de 73 escons, l’enquesta d»El Punt Avui’ situa la forquilla entre els 73 i els 80, en qualsevol cas, molt per sobre de la majoria absoluta, situada als 68 diputats.

Segons l’enquesta d»El Punt Avui’, Junts pel Sí guanyarà amb claredat les eleccions, amb un resultat que els situarà en una forquilla d’entre 65 i 70 diputats, al voltant de la majoria absoluta, i un percentatge de vot d’entre el 42% i el 44,5%. La segona força al Parlament seria Ciutadans, tal com apunten totes les enquestes, amb 15-18 diputats.

Les novetats de l’enquesta d»El Punt Avui’ són en la tercera posició, que atorga al PP (14-17). Catalunya Sí que es Pot seria la quarta força (12-16) i el PSC la cinquena (12-13). La CUP tancaria l’hemicicle amb 8-10 diputats i Unió no aconseguiria representació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.