image

La moció, presentada pels grups municipals d’ERC, CiU, IC-V i la CUP, pretenia refermar el compromís de l’Ajuntament d’Esplugues amb el dret de decidir del poble de Catalunya.

[ERC Esplugues] Ahir dimecres, 21 d’octubre, es va celebrar el Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Esplugues, en què es va rebutjar, amb els vots del PSC, Ciutadans i PP, una moció de suport a les persones que estan patint persecució judicial a causa del procés participatiu celebrat el 9 de novembre de l’any passat.
La consulta, impulsada per la societat civil amb el suport de l’aleshores Govern de Catalunya encapçalat pel president Artur Mas, responia a la voluntat majoritària del Parlament de Catalunya de consultar la població sobre el seu futur polític. Els grups municipals d’Esplugues que han presentat la moció consideraven “extremament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI” que la Fiscalia General de l’Estat s’hagi querellat contra el president de la Generalitat, la sotspresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals i la consellera d’Ensenyament només per haver posat les urnes perquè els catalans poguessin exercir un dret fonamental.
Per aquesta raó, els grups signants de la moció demanaven expressar el suport del Consistori espluguí als represaliats per haver fet efectiu el dret a decidir. També es demanava denunciar l’escassa qualitat democràtica de l’Estat espanyol i refermar el compromís de l’Ajuntament d’Esplugues amb el dret a decidir.
En el mateix Ple, el grup municipal d’ERC va passar a liderar l’oposició al Consistori a causa de la renúncia formulada per Laura Benito, fins aleshores de Ciutadans, la qual ha passat a ser regidora no adscrita per discrepàncies profundes amb el seu antic partit. També es va aprovar la pujada de l’IBI, una moció en defensa de la sanitat pública de Catalunya i una altra en suport als afectats per l’índex de referència de préstecs hipotecaris a més de 3 anys (IRPH), declarat abusiu, presentada per ERC.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.