El Pressupost Participatiu es destinarà a la posada en marxa d'un espai de 'coworking'

20131211-185255.jpg

Els diners sobrants, d’una partida de 150.000 euros, s’invertirà en l’estandarització de ressalts en alguns passos de vianants.

La Taula del Pressupost Participatiu, integrada per representants de la ciutadania, polítics i tècnics municipals, va acordar ahir, per consens de tots els membres, destinar una partida de 150.000 euros del Pressupost del 2014 al condicionament i posada en marxa d’un espai de coworking. Pedro i Julio, portaveus de l’equip ciutadà que va presentar aquest projecte a la Taula, van destacar-ne «les possibilitats de generar noves oportunitats de treball a partir de la col·laboració entre emprenedors i petites empreses».

Aquesta proposta, que l’acaldessa, Pilar Díaz, va qualificar de «molt interessant i d’un abast impressionant», està valorada en 127.459 euros i consisteix a habilitar i equipar un lloc perquè professionals independents, emprenedors i pimes de sectors diferents –que poden trobar certs obstacles a l’expansió en l’aïllament que suposa treballar des de casa– puguin compartir un mateix espai per desenvolupar projectes propis de manera independent i fomentar, alhora, iniciatives conjuntes. «El missatge que transmet un projecte com aquest és molt clar i necessari en els temps actuals de crisi que estem vivint», va assenyalar l’alcaldessa.

El pressupost sobrant de la partida inicial, 22.500 euros, s’invertirà en un altre dels projectes prioritzats pels grups de treball: l’estandarització de ressalts en alguns passos de vianants de la ciutat (en la carretera de Can Serra a Can Vidalet, la pujada a la plaça Mireia, el carrer Vallerona, la rambla del Carme, l’avinguda Isidre Martí i la plaça Sant Lluís). Sobre dos dels punts indicats per la ciutadania, a l’avinguda Isidre Martí, s’actuarà en breu dins de les previsions ordinàries d’obra pública de l’Ajuntament.

Els altres dos projectes finalistes van ser la creació d’horts urbans i la instal·lació, en els parcs del municipi, d’aparells de salut per fer exercici. En aquest sentit, Pilar Díaz va avançar que es tracta de dues propostes «que en certa manera ja teníem previstes i que, tard o d’hora, també es faran realitat». Respecte a la primera, l’alcaldessa va explicar que l’Ajuntament està pendent de la possibilitat d’optar a fons europeus per desenvolupar la iniciativa dels horts urbans. Pel que fa als aparells de gimnàstica per a adults, va recordar que ja n’hi ha en alguns parcs de la ciutat i, «per tant, cal fomentar-ne i optimitzar-ne l’ús, potser mitjançant monitors i dinamitzadors, abans de posar-ne de nous».

Les quatre propostes que ahir es van sotmetre a debat són el resultat d’un procés que es va encetar el passat mes de juliol i en el qual han participat un centenar de persones (presencialment, en els grups de treball, o fent aportacions a través dels Punts d’Atenció a la Ciutadania).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.