Programa PERSEO (III): El comedor escolar

[elfar.cat] L’Ajuntament aporta aquest curs 118.395 euros per evitar que més de 200 alumnes es quedin sense beca menjador.

El Ple municipal del mes de març, que tindrà lloc avui, debatrà tres mocions de caire social i que tenen a veure amb tres mesures com són l’accés a les beques menjador, la lluita contra la pobresa i la necessitat d’una reforma horària.

D’una banda, els grups de PSC i ICV-EUiA presentaran un text en relació a la gestió i atorgament de les beques menjador a Catalunya, instant la Generalitat a garantir “els recursos necessaris perquè tots els infants que ho necessitin tinguin accés a una beca al 100%” i a revisar els criteris econòmics i socials d’atorgament per cobrir tots els casos “en risc d’exclusió social”.

La moció especifica que a tres mesos de la finalització del curs escolar 2014-2015, “encara no hi ha la resolució definitiva” dels infants beneficiaris. A més, també s’exigeix a la Generalitat que als que tinguin beca se’ls garanteixi “l’accés a la suficiència alimentària” durant vacances i caps de setmana.

Tenint en compte que l’aportació de la Generalitat no cobreix l’increment de la demanda al municipi, l’Ajuntament aporta per a aquest curs 118.395 euros per evitar que més de 200 alumnes es quedin sense beca menjador. El curs anterior, l’import municipal per complementar aquests ajuts, gestionats pel Consell Comarcal, va ser d’uns 75.000 euros.

Per la seva banda, el grup d’ICV-EUiA proposa en una altra moció que l’Ajuntament es comprometi a organitzar “al més aviat possible” unes jornades de treball amb entitats, col·lectius i persones implicades amb el treball diari contra la pobresa i la marginació social, així com “buscar solucions consensuades entre tots els agents que hi participin per elaborar un Pla d’actuació ampli i obert d’aplicació a la propera legislatura”.

A més, es debatrà una moció de PSC, PP, ICV-EUiA, CiU i el regidor no adscrit a favor de la reforma horària, instant als governs estatal i català a adoptar “mesures legislatives” i “de sensibilització” per acomodar els horaris laborals, escolars, comercials i culturals als de la resta d’Europa. L’Ajuntament també elaborarà un estudi per determinar les mesures que pot implantar en aquest sentit.

D’altra banda, a instàncies d’ERC i dels grups de l’oposició, s’exposarà públicament una ordenança municipal per regular les terrasses de bars i restaurants i la manera com han d’ocupar la via pública. Segons els republicans, «després de nou mesos que els grups de l’oposició demanessin a l’equip de govern que presentés un document de treball, al final han pres la iniciativa per tal d’evitar alguns casos de concessió arbitrària de permisos i altres problemes derivats de la manca de regulació en aquest tema».

Proposta de modificació del pressupost
ERC també ha anunciat que s’oposarà a la modificació del pressupost del 2015 per iniciar noves obres a la ciutat, tal com proposa el PSC. «A quatre mesos de l’aprovació dels pressupostos, sense cap raó d’urgència inapel·lable o que no pogués estar prevista en el pressupost aprovat al novembre, el PSC proposa una modificació que significarà fer propaganda sobre noves obres a la ciutat, algunes ja previstes», asseguren. ERC considera que «qualsevol modificació del pressupost s’ha de fer després de les eleccions per dotar de marge de maniobra al nou govern, i considerem inacceptable usar de forma propagandística els recursos econòmics municipals».

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.