El PDeCAT expulsa Comellas

Qui fins ara era cap de llista del Partit Demòcrata a Esplugues de Llobregat, Albert Comellas, és expulsat definitivament del partit després d’un procés que ha durat nou mesos.

[PDCat 22/01] Ja és definitiu. El Consell Nacional del PDeCAT va aprovar sense cap vot en contra, el passat dissabte 13 de gener, l’expulsió de l’Albert Comellas. La decisió desestima les al·legacions que Comellas havia presentat contra la resolució de la Comissió per a la Qualitat Democràtica, la Transparència, el Compliment Ètic i de Garanties (l’òrgan intern del partit encarregat d’arbitrar en conflictes interns), la qual n’havia dictaminat recentment l’expulsió.

Amb aquesta votació, el Consell Nacional posa punt i final a un procés que va començar amb la petició de retorn de l’acta de regidor per part de l’Assemblea Local del PDeCAT d’Esplugues l’abril del 2017. Com a conseqüència d’aquesta decisió s’ha sol·licitat a la secretaria de l’Ajuntament que procedeixi a l’expulsió de Comellas també del Grup Municipal del PDeCAT al consistori espluguí; i de la mateixa manera, s’ha demanat de nou a Comellas que retorni l’acta de regidor per tal que es pugui designar un nou representat del PDeCAT a l’ajuntament, tal i com ell mateix es va comprometre públicament a fer en el moment que la decisió fos ferma.

El President de l’executiva local, Pere Clota, assenyala que “s’ha posat fi a una situació que ens perjudicava en l’àmbit local i que arrossegàvem des de feia mesos”. Clota vol posar èmfasi en el fet que en aquest conflicte “es van esgotar totes les vies pactades i de mediació possibles” les quals Comellas va rebutjar sempre, i afegeix que “calia donar compliment al mandat sobirà de l’Assemblea Local, el qual havia estat ben clar: Comellas ja no tenia la confiança ni la legitimitat per representar els associats del PDeCAT d’Esplugues.”

Albert Comellas era cap de llista des del 2015 i va ser l’artífex, junt amb Santi Siquier del pacte amb el PSC que els va portar a governar la ciutat entre 2015 i 2017. El setembre del 2017 el Partit Demòcrata va trencar el pacte de govern com a conseqüència de les profundes desavinences en relació al referèndum de l’1 d’octubre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.