El Partit Demòcrata d’Esplugues trenca el pacte de Govern amb el PSC a 20 dies del #Referèndum. @PDCesplugues #esplugues
El Partit Demòcrata d’Esplugues passarà a l’oposició a partir del dia 12 de setembre i podrà exercir amb plena llibertat i coherència, d’aquesta manera, els preparatius necessaris per a la celebració del referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’Octubre. Així es va decidir en l’assemblea que la formació espluguina va celebrar el passat 20 de juliol. Amb aquesta decisió, que es va prendre després de les mostres de malestar que els associats del partit havien manifestat en reiterades ocasions, el PDeCAT posa punt i final a un pacte de govern que s’ha mantingut durant els últims dos anys i del qual, d’altra banda, se’n fa una valoració també en part positiva. 

Així ho va manifestar el regidor i portaveu del grup municipal del Partit Demòcrata, Santi Siquier, que en aquesta assemblea va fer un balanç de la feina feta durant el mandat. Siquier va dir que “hem assolit la meitat dels acords de govern”. Malgrat la tasca del regidor durant aquests dos anys, però, membres de l’assemblea van posar en dubte la idoneïtat del pacte de govern amb un partit que clarament s’ha posicionat en contra del referèndum de l’1 d’octubre. És per això que es va sol·licitar sotmetre’n a votació la continuïtat. Finalment, i per una clara majoria, es va prendre la decisió de trencar. 

El President de l’agrupació local, Pere Clota, ja ha traslladat aquesta decisió al Primer Secretari del PSC d’Esplugues, Eduard Sanz, i ambdós han acordat fer efectiu aquest trencament a l’inici del calendari polític, just el dia 12 de setembre. 

Clota ha declarat que “la tasca del Grup Municipal ha estat correcta durant aquests dos anys, però el fet d’estar en total minoria (de 2 a 9) ha situat sovint al PDeCAT en una situació d’incomoditat i d’impotència en diversos aspectes. La demanda dels nostres associats era clara: no se sentien còmodes amb aquest pacte”. A més, Clota ha afegit que “el PSC ha tingut i té l’oportunitat de posicionar-se al costat de la democràcia i donar compliment a la llei catalana i facilitar que els ciutadans d’Esplugues puguin exercir el seu dret a decidir i podria, si tingués la voluntat política, cedir les atribucions al regidor del PDeCAT Santi Siquier perquè fos ell qui se’n fes càrrec. Però, fins a dia d’avui això no ha estat possible i després del comunicat de l’Alcaldessa no tenim més opció que trencar amb el pacte de govern”.

Des del mes de juliol, el Partit Demòrata havia estat amatent per si es produïen canvis d’actitud del socialistes envers el referèndum i, així, es podia replantejar la decisió de l’assemblea. Però des d’aleshores el PSC no tan sols no ha modificat la seva posició sinó que més aviat l’ha endurit, i s’ha posicionat clarament en contra del dret a decidir. L’Alcaldessa ha fet pública recentment la resposta al President i el Vicepresident de la Generalitat i no s’ha posicionat ni al costat del Govern ni de la gran majoria de municipis de Catalunya.  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.