El grup de teatre "Fem El Que Podem" de gent gran d'Esplugues, estrena l'obra: 'El menjador'

El grup de teatre S’obre el teló. Un fuster espavilat convida una divorciada ben plantada a ajupir-se sota una senyorial taula amb ell. “Li mostraré el que s’ha de reparar”, la convenç. La situació, plena de comicitat i picardia, fa esclatar les rialles del públic congregat al Casal de Cultura Robert Brillas. Aquest és només un dels actes de l’obra El menjador, de l’autor A.R. Gurney, que la companyia de gent gran d’Esplugues Fem El Que Podem va estrenar el passat 21 de febrer. La comèdia, un retrat costumista de la societat nord-americana de la dècada dels 50, amb una ostentosa taula de menjador com a focus de l’escena, va permetre als 22 membres del grup teatral desplegar damunt l’escenari el talent, la gràcia i la capacitat d’improvisació que caracteritzen uns actors i actrius que viuen amb passió la seva afició.

Dolors Álvarez, la directora de Fem El Que Podem, destaca l’evolució del grup, nascut al si de la residència Fèlix Llobet fa 15 anys. Amb el pas del temps, la companyia va adquirir entitat pròpia i es va obrir a la ciutadania en general. Enguany han començat a assajar al Casal de Cultura Robert Brillas. “En créixer el grup, necessitàvem un espai més gran”. L’enginy i les ganes de passar-ho bé i d’aprendre fan la resta. “El més difícil és memoritzar. Aquesta activitat és també un taller de memòria i d’improvisació: de tant en tant et trobes amb situacions difícils i aprens a sortir-te’n”.

Tots els membres de Fem El Que Podem coincideixen que amb el teatre “hem perdut la vergonya i ara ja ens posem davant de qui sigui”. Amb pressupost zero, la companyia amateur sorprèn en cada estrena (en fan dues a l’any): els actors i actrius mateixos construeixen escenaris i dissenyen vestuaris, “encara que després no tenim un lloc on guardar-ho tot!”, es lamenten. Dolors insisteix en què “s’ha format un grup molt bo. I no només fem teatre, també aprenem a interpretar les nostres vides”. [esplugues.cat]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.