El Govern ha activat la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc

El Govern tanca a partir de demà tots els centres educatius de Catalunya.
Aquest fet implicarà la suspensió de l’activitat en un total de 5.492 centres:
Llars d’infants
Escoles d’educació infantil i primària
Instituts d’ESO, batxillerat i formació professional
Escoles d’Art i Disseny
Escoles d’Adults
Escoles Oficials d’Idiomes
Centres d’educació especial
Escoles professionals
Escoles de música
Escoles de dansa
Conservatoris
Centres de títols propis
Centres d’ensenyaments artístics superiors

El president Torra anuncia una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros per millorar la liquiditat de les empreses i mitigar els efectes de la pandèmia del coronavirus, i que es formalitzarà  a través d’entitats financeres amb l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) o d’Avalis de Catalunya.

El decret també fixa una moratòria fins al setembre en el pagament de l’impost sobre les estades en establiments turístics, que les empreses haurien d’abonar a l’abril. D’aquesta manera es busca mitigar temporalment les despeses que han d’afrontar les empreses del sector, un dels afectats més directament per la crisi del coronavirus.

El telèfon 061 serà gratuït a partir d’ara per ajudar a descongestionar els serveis d’atenció sanitària.

S’impulsaran un paquet de mesures per afavorir el teletreball i la flexibilització interna dels horaris laborals en tots els casos que siguin possible.

El pla preveu mesures de flexibilització com el Teletreball (e-treball) i el treball a distància (flexibilitat locativa) quan sigui necessari, i si no està regulat al conveni, es pactarà i negociarà per fer-lo viable de manera temporal.

El govern reforçarà l’Oficina de barreres a la internacionalització” que disposa el Departament d’Empresa i Coneixement.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.