El fotoperiodista Alfons Rodríguez exposa al Robert Brillas fotografíes sobre la matança perpetrada a Bosnia

[Ajuntament] El mes de juliol de 2010, el fotògraf Alfons Rodríguez va viatjar fins a la ciutat bòsnia de Srebrenica per seguir la marxa commemorativa dels 15 anys de la matança perpetrada per les tropes del general Ratko Mladic en què van ser exterminades 8.000 persones, “homes d’entre 6 i 80 anys”, en una única jornada fatídica, la de l’11 de juliol de 1995, i davant la indiferència d’un destacament de cascs blaus. El resultat d’aquella experiència és Srebrenica, memòria d’un genocidi, que fins al 5 d’octubre s’exposa al Casal de Cultura Robert Brillas.

“Per a mi és un orgull exposar a la meva ciutat i, més encara, un treball del que n’estic especialment orgullós, cosa difícil per a un fotògraf”, va destacar Alfons Rodríguez durant l’acte d’inauguració de la mostra. A més, el fotoperiodista va aprofitar l’obertura de l’exposició per reivindicar “el record d’un episodi que encara continua molt viu a Srebrenica, on les víctimes que van sobreviure hi conviuen amb els assassins i el feixisme està molt present. No hi ha cap consciència real de reparació de les víctimes i aquesta mostra vol servir per crear consciència i evitar que els fets tornin a repetir-se”. Entre les imatges de Srebrenica, memória d’un genocidi resulten especialment sobrecollidores les escenes de dolor dels familiars que, 15 anys després, van poder soterrar les restes de les 800 persones que han pogut ser identificades a les fosses comunes. […]

Font de foto y text: esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.