El festival de flamenc Duendes con Arte d’Esplugues escalfa motors

El primer festival de flamenc d’Esplugues de Llobregat es celebrarà el diumenge 18 de setembre, en el marc de la Festa Major de la localitat. Humarea encapçala un cartell integrat també pels incombustibles rocieros Canela Pura, Los Marismeños, Amantes de Andalucía, i les actuacions del quadre flamenc de l’Associació Cultural Andalusa d’Esplugues i també de Plaza Macael. El primer festival de flamenco de Esplugues de Llobregat se celebrará el domingo 18 de septiembre, en el marco de la Festa Major de la localidad. Humarea encabeza un cartel integrado también por los incombustibles rocieros Canela Pura, Los Marismeños, Amantes de Andalucía, y las actuaciones del Cuadro flamenco de la Asociación Cultural Andaluza de Esplugues y también de Plaza Macael. Duendes con Arte és un festival completament benèfic i amb accés gratuït als concerts, les actuacions de ball i a una mostra de tapes típiques de desenes d’hostalers de la comarca Baix Llobregat.

El festival musical d’un dia Duendes con Arte, especialitzat en el gènere del flamenc, arrencarà a les 10 hores del diumenge 18 de setembre en un escenari que s’instal·larà a l’Avinguda Ciutat de L’Hospitalet, a escassa distància del Parc de la Solidaritat , a la zona de Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat. La música i l’ambient andalús s’allargaran fins a la mitjanit.

La ciutat es vestirà de gala en aquestes dates per celebrar la Festa Major, a on està integrada la trobada de flamenc, segons han explicat fonts de l’organització.

El cartell musical i de ball, plats forts del certamen, es complementarà amb una fira d’estands integrat per les ONG beneficiàries (l’Associació Catalana Lupus EG i Amizade, Junts amb Moçambic) de la recaptació que obtinguin durant la jornada en begudes i menjar.

El bar-restaurant del festival apostarà per una mostra de tapes típic andalús i també del Baix Llobregat: “Hi ha uns 40 hostalers confirmats i que, de ben segur, faran les delícies del públic assistent amb especialitats com el pernil ibèric, el pescaíto, el rebujito o la manzanilla, entre altres productes gastronòmics “, explica Iban Salvador, portaveu de Duendes con Arte.

“Però el més important d’aquesta iniciativa”, subratlla Salvador, “és que es tracta d’alguna cosa totalment benèfic i que no seria possible sense l’ajuda desinteressada de desenes de veïns d’Esplugues, entitats, associacions, institucions i empreses que, d’alguna manera o una altra, estan col·laborant en la organització “.

Quant al terreny estrictament musical, el nom que brilla al cartell és el de Humarea, que porten el flamenc a altres terrenys aparentment més llunyans sense renunciar del tot als orígens.

En Humarea compten a les seves files amb Juli ‘El Habita’, guitarrista que va integrar la banda de Lola Flores als anys 90 i va portar el seu flamenc fins als escenaris japonesos. Juli ‘El Habita’ s’ha unit ara a uns joves amb els que s’ha entès a la perfecció, el que els ha portat a ser finalistes en la categoria ‘Millor àlbum de flamenc’ dels Premis de la música independent espanyola.

Formen part també del cartell de la jornada de flamenc els incombustibles rocieros Canela Pura, Los Marismeños, Amantes de Andalucía, a més de les actuacions del quadre flamenc de l’Associació Cultural Andalusa d’Esplugues i també de Plaza Macael.

Duendes con Artes es un festival completamente benéfico y con acceso gratuito a conciertos, actuaciones de baile y a una muestra de tapas típicas andaluzas de decenas de hosteleros de la comarca Baix Llobregat.

El festival musical de un día Duendes con Arte, especializado en el género del flamenco, arrancará a las 10 horas del domingo 18 de septiembre en un escenario que se instalará en la Avenida Ciutat de L’Hospitalet, a escasa distancia del Parc de la Solidaritat, en la zona de Can Vidalet de Esplugues de Llobregat. La música y el ambiente andaluz se alargarán hasta la medianoche.

La ciudad se vestirá de gala en esas fechas para celebrar la Festa Major, en cuyas actividades está integrado el encuentro de flamenco, según han explicado fuentes de la organización.

El cartel musical y de baile, platos fuertes del certamen, se complementará con una feria de stands integrado por las ONG beneficiarias (la Associació Catalana Lupus EG y Amizade, Junts amb Moçambic) de la recaudación que obtengan durante la jornada en bebidas y comida.

El bar-restaurante del festival apostará por una muestra de tapeo típico andaluz y también del Baix Llobregat: “Hay uso 40 hosteleros confirmados y que, a buen seguro, harán las delicias del público asistente con especialidades como el jamón ibérico, el pescaíto frito, el rebujito o la manzanilla, entre otros productos gastronómicos”, explica Iban Salvador, portavoz de Duendes con Arte.

“Pero lo más importante de esta iniciativa”, subraya Salvador, “es que se trata de algo totalmente benéfico y que no sería posible sin la ayuda desinteresada de decenas de vecinos de Esplugues, entidades, asociaciones, instituciones y empresas que, de alguna manera u otra, están colaborando en la organización”.

En cuanto a lo musical, el nombre que brilla en el cartel es el de Humarea, que llevan el flamenco a otros terrenos aparentemente más lejanos sin renunciar del todo a los orígenes.

En Humarea cuentan en sus filas con Juli ‘El Habita’, guitarrista que integró la banda de Lola Flores en los años 90 y llevó su flamenco hasta los escenarios japoneses.

Juli ‘El Habita’ se ha unido ahora a unos jóvenes con los que se ha entendido a la perfección, lo que les ha llevado a ser finalistas en la categoría Mejor álbum de flamenco de los Premios de la música independiente española.

Forman parte también del cartel de la jornada de flamenco los incombustibles rocieros Canela Pura, Los Marismeños, Amantes de Andalucía, además de las actuaciones del Cuadro flamenco de la Asociación Cultural Andaluza de Esplugues y también de Plaza Macael.

Fuente: LA PREMSA DEL BAIX

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.